בשנים האחרונות אנחנו עדים לפריחה יוצאת דופן בתחום הסדנאות לעובדים, הניתנות במתנה על ידי חברות, עסקים וארגונים לעובדים החרוצים, כהוקרת תודה או כצ'ופר. כמו כן במקרים רבים, גם אם לא זו המטרה המוצהרת של הסדנאות, הן יוצאות לפועל על מנת לתרום לגיבוש של העובדים. יש משהו באווירה הלא מעונבת, בסביבה הלא שגרתית, שלא מזכירה במאום את מקום העבודה וברוח הכללית של הסדנאות, בשביל לתרום לגיבוש ולהעמיק את ההיכרות בין הנפשות הפועלות בארגון. 

אם אתם נמצאים במהלך החיפושים אחרי רעיון מוצלח לסדנאות לערבי גיבוש, הגעתם למקום הנכון. במאמר שלפניכם נספק לכם שלושה רעיונות יצירתיים במיוחד, שהולכים ותופסים תאוצה במחוזותינו: סדנאות בישול, סדנאות יין וסדנאות קוקטיילים. 

סדנאות יין

אין ספק שעברנו בשני העשורים האחרונים מהפכה של ממש בעולם היין. יינות ישראליים קוצרים מדליות בתחרויות הבינלאומיות החשובות ביותר בתחום, בכל רחבי הארץ ניתן למצוא יקבי בוטיק מוקפדים שמייצרים יינות משובחים וכמובן שהשינויים הרבים באים לידי ביטוי גם בחך של הישראלי הממוצע, שהפכה לאנינה ביותר. 

ישנם מומחים רבים המעבירים סדנאות יין מסוגים שונים, החל מסדנאות שבהן לומדים המשתתפים על ההבדלים בין הזנים הפופולאריים השונים וכלה בסדנאות שבהן מתמקדים ביינות המאפיינים אזור ספציפי אחד. את הסדנא ניתן לערוך ביקב כזה או אחר, במקום העבודה, בבית ולמעשה בכל מקום שתמצאו לנוח. 

סדנאות קוקטיילים

אמנם בתחום הקוקטיילים המהפכה נמצאת בחיתוליה, אבל כבר היום פועלים בישראל לא מעט קוקטייל ברים שעושים הרבה כבוד למשקאות המורכבים, היצירתיים והמשכרים האלה. במסגרת סדנת קוקטיילים יכולים העובדים לרכוש ידע בהכנת קוקטיילים ואפילו מעט להתבשם מהיצירות שלהם, מה שתורם רבות לאווירה הלא מעונבת. בדרך כלל בסדנאות קוקטיילים מלמדים את המשתתפים על חומרי הגלם השונים, מסבירים על הציוד הבסיסי הדרוש להכנת קוקטייל וישנם גם אנשי מקצוע המעבירים הרצאות בתחום, השולטים ביד רמה ברקע ההיסטורי המרתק של הקוקטיילים השונים. 

סדנאות בישול

סדנאות בישול הן ללא ספק הדבר החם ביותר בתחום ערבי הגיבוש לעובדים. להלן כמה רעיונות עבור סדנאות בישול מהנות במיוחד:

תחרות בישול – סדנת בישול שהיא גם תחרות בין הצוותים השונים מהווה יופי של רעיון לכמה שעות של אדרנלין, גיבוש ואוכל טוב. את התחרות ניתן לקיים במתכונת התכנית "קרב סכינים", שבה על הקבוצות להכין ארוחה המבוססת על חומרי גלם ספציפיים. 

סדנה קלאסית – סדנה שבה שף מוכר יותר או פחות מלמד את המשתתפים כיצד להכין מנות מסוימות. במהלך הסדנה לוקחים המשתתפים חלק פעיל בהכנת המנות השונות ובסיום הסדנה מתכנסים לארוחה חגיגית מעשה ידיהם להתפעל. מומלץ כמובן לשאול את העובדים מבעוד מועד אילו מנות ירצו ללמוד להכין. 

בישול בשטח – סדנת בישול שיכולה להשתלב נפלא ביום גיבוש הכולל מגוון פעילויות בשטח. במסגרת הסדנא יוכלו המשתתפים להתנסות בהכנת פויקה, ללמוד על אפייה בתנאי שדה, ישנן סדנאות שבהן מייצרים ארוחה שלמה מחומרי גלם שמלקטים תוך כדי טיול ועוד.