בין אם אתם חובבי יין מושבעים ובין אם מתחילים, זיווג מנצח בין כוס היין למנת האוכל שלכם יכול להתגלות כנושא מורכב ומעט סבוך. המדריך הבא מציע לכם 9 כללי ברזל שהופכים את הנושא לכמה שיותר פשוט ואת הארוחה שלכם ללא פחות ממושלמת.
בחרו יין גמיש
כאשר אתם בוחרים יין חשבו על הגמישות שלו. למרות ששרדונה הוא יין מאוד פופולרי באזורים רבים בעולם, זהו אחד היינות הלבנים הכי פחות גמישים כשמדובר באוכל, כך שכשמזווגים אותו למאכלים שונים מגלים לא פעם שהטעם שלו מעט משעמם. לקבלת גמישות מרבית בחרו בסוביניון בלאן או ריזלינג יבש שלשניהם תכונות חומציות. בגזרת האדומים יינות גמישים יהיו קיאנטי, בורגונדי אדום או יינות איטלקיים פשוטים שמתאימים למגוון רחב של מנות החל בעוף בגריל ועד מנות יותר מורכבות כמו פסטה בולונז.
אוכל עתיר שומן עם יינות עשירים
אכול עתיר שומן מהחי, חמאה או שמנת יתאים בדרך כלל ליין עשיר, אינטנסיבי, מובנה ומרוכז באותה המידה. זה המקום בו יינות כמו קברנה סובניון או מרלו באיכות טובה יעשו פלאים. הארומה של היין עומדת בשורה אחת עם הטעמים החזקים של הבשר ובאותה העת, הבשר והשומן שלו משמשים לריכוך השפעת הטאנין של היין.
לשקף או ליצור ניגוד?
לפני שאתם מחליטים על היין, החליטו קודם כל מה אתם רוצים, אם לשקף טעם קיים או ליצור ניגודיות. שרדונה עם לובסטר ברוטב שמנת זו הדוגמה המושלמת לשיקוף כי גם הלובסטר, גם השמנת וגם השרדונה שופעים, עשירים וקרמיים. התאמות נהדרות הולכות גם כאשר הולכים לכיוון ההפוך, של הניגודיות. לובסטר ברוטב שמנת ילך נהדר גם עם שמפניה איכותית בזכות הבועות המעקצצות.
עבור קינוחים לכו על יין קליל יותר
כאשר אוכלים קינוחים עם יינות קינוח, אז קל להציף את בלוטות הטעם במתיקות. לכן כאשר מדובר בקינוחים יש לשקול את רמת המתיקות בזהירות. קינוחים שיותר מתוקים מהיין גורמים ליין להיות משעמם וריק ואין ספק שהזיווגים המוצלחים ביותר מבוססים בדרך כלל על קינוח לא מתוק מדי עם יין מתוק יותר.
הגישו יין לבן עם כל מאכל שאפשר לסחוט עליו לימון או ליים
ליינות לבנים כמו סוביניון, בלאן וורמטינו יש חומציות שפועלת ממש על אותו עיקרון של שפריץ קטן ממיץ ליים או לימון. לכן יינות כאלו יכולים להקפיץ את הטעם ממש עבור מאכלים שונים, החל בדג מעושן ועד סלמון בגריל.
מליחות מול חמיצות ומתיקות
המליחות באוכל מהווה ניגוד נהדר לחומציות ביין. חשבו על סלומון מעושן ושמפניה או קיאנטי עם גבינת פרמז'ן. המליחות היא גם ניגוד טוב למתיקות. נסו לשלב בין מנה אסיאתית מתובלת ברוטב סויה לבין ריזלינג אמריקאי שהנו מעט מתוק, ותוכלו להרגיש את השילוב המיוחד בין הטעמים.
גדול עם גדול צנוע עם צנוע
זה אולי נשמע מפתיע אך הרעיון פשוט: כריך רוסטביף חם לא זקוק ליין מרלו יוקרתי שילווה אותו. מנגד ארוחת צלעות יוקרתית זו כן הזדמנות מושלמת לפתוח את הקברנה סובניון מעמק נאפה ששמרתם לרגעים מיוחדים.
עדין עם עדין נועז עם נועז
התאימו בין מאכלים עדינים ליינות עדינים ובין מאכלים נועזים ליינות נועזים. זה רק הגיוני שיין עדין כמו בורגונדי אדום בסופו של דבר ירגיש כמו מים אם תגישו אותו עם מנה נועזת ודרמטית כמו קארי. מנות עם טעמים נועזים, מודגשים, פיקנטיים, מתובלים וחריפים יהיו מושלמות עם יין נועז, חריף ועשיר בטעמים. זו הסיבה שיינות שיראז' משתלבים נהדר עם מטבחים חריפים ומתובלים.
יינות פירותיים עם מנות פירותיות
באופן לא מפתיע מנות שכוללות פירות במרכיבים העיקריים כמו עוף צלוי באפרסקים, או בשר עם תאנים וכדומה לרוב משתלבות היטב עם יינות ולהם ארומה וטעמים פירותיים. במחנה זה נמצאים סוגי יינות כמו מוסקט, ריזלינג, גוורצטרמינר ודומיהם.
מומלץ תמיד לשמור את היין במקרר יינות ביתי ולהגיש בטמפרטורת הגשה מומלצת.
נכתב בשיתוף WineBar מקררי יין

להזמנות לחץ כאן

כיצד לזווג בין סוג היין לסוג האוכל