פעילות לשבועות ומתכונים – כשחג ואלכוהול נפגשים

מה שיפה בחגים שבמדינת ישראל, הוא שכל חג בצבע. לכל חג, יש את הייחודיות שלו, האופי שלו, וכל אחד מהחגים שמלווים אותנו במהלך השנה, מאופיין בצורה שונה, נועד לחגוג מטרה אחרת, וכמובן גורר אחריו פעילות לשבועות ומסורות שונות כבר עשרות שנים.

חג השבועות הבא למשל, הוא חג שתמיד מעניק לנו קונוטציות של לבן, קלילות, קיץ, שמש, מים וכמובן גם חלב. והרבה ממנו. חג הגבינות הוא אחד מהשמות הרבים שמעטרים את שבועות, בנוסף לחג הקציר, חג מתן תורה וחג הביכורים.

במידה ואתם לא יודעים מדוע שבועות הוא חג הגבינות, הסיבה לכך נעוצה בעובדה, שעד ליום בו קיבלו בני ישראל את התורה בהר סיני, לא נהגו בני ישראל לפי הלכות הכשרות, ולכן כל הבשר שלהם הפך מרגע קבלת התורה, לבשר לא כשר. לכן, כל שנותר להם לעשות הוא לאכול מאכלי גבינה.

מעמד הר סיני חל בשבת, מה שאומר, שלא יכלו בני ישראל לבשל בשר ולהכשיר אותו. גרסה אחרת מספרת על כך שהסיבה ששבועות מזוהה עם גבינות, היא מכיוון שהר סיני נקרא גם הר גבונים, שזה תיאור כלשהו של פסגה, והמילה גבינה מזכירה לנו היהודים את הר סיני (גבונים). ישנן, כאמור, וורסיות נוספות, שכל אחת מהן מציגה פירוש אחר, אבל זאת לא הנקודה.

ברור לכולנו, שעם השנים והמסורת שהושרשה בעם היהודי, בחג השבועות מתפנקים על מאכלי גבינה, מלזניות טעימות, דרך בלינצ׳סים מפנקים ועד כמובן עוגות גבינה לקינוח.

פעילות לשבועות

פעילות לשבועות – מה שותים?

עולם האלכוהול וסדנאות האלכוהול על כל העושר התרבותי והקולינרי שבהם, מתקשרים פעמים רבות למאכלים. ככה למשל ימליצו בדרך כלל לחובבי בשר, שרוצים לשתות גם אלכוהול, ליהנות מכוס של יין אדום לצד הסטייק שלהם, ולחובבי הגבינות ללגום יין לבן.

בלי קשר לעובדות אלו, בחג השבועות, אם כבר אתם מכינים ארוחה על טהרת הגבינות, ומתכננים פעילות לשבועות לבני המשפחה, הנה רשימה של משקאות אלכוהוליים טעימים ביותר, שמבוססים על חלב שמעניק להם מרקם משגע וטעם ממכר.

רוסי לבן

הרוסי הלבן, הוא משקה שבמהלך העשור הקודם חדר למיינסטרים בחוזקה, ולא בגלל המחיר האטרקטיבי שלו, או כי כל הברמנים בברים החליטו שהם מכינים אותו. הוא חדר למיינסטרים בעקבות סרטם של האחים איתן וג׳ואל כהן, ביג ליבובסקי.

בסרטם הקלאסי, שכבר מזמן הפך לסרט קאלט, נוהג הגיבור הזרוק וההיפי המגולם בדמותו של ג׳ף ברידג׳ס, לשתות ווייט ראשן כאילו היה מים. המעריצים של הסרט החלו לחקות אותו והמשקה הפך לשם מוכר. את הרוסי הלבן מכינים בעזרת וודקה, קוביות קרח, ליקר קפה וחלב. המשקה טעים ביותר, מצנן את החך ובעזרת השילוב בין ליקר הקפה, כמו הקלואה, לבין הוודקה, עוזר גם לתפוס ראש במהירות יחסית. אם אתם רוצים ליהנות ממשקה צונן שעושה עבודה יפה על הראש במהלך החג, זה ללא ספק המשקה עבורכם.

האירי הקריר

אייריש קופי מכירים? ברור שאתם מכירים. מדובר בליקר קפה מחוזק באלכוהול שמקורו באירלנד. משקה שאהוד במיוחד על האירים הוא האירי הקריר (כאילו שלא מספיק קר שם גם ככה).

בעזרת שילוב של קרח, אספרסו, ליקר קפה, וויסקי אירי חזק וטוב, ו2,3 כפות של גלידת וניל טעימות, תקבלו משקה מתקתק מצד אחד ומריר מצד שני, והחיבור בין השניים רק יעשה לכם טוב. האירים יודעים לשתות אלכוהול, ככה שאם יש משקה שהם המציאו, כדאי לכם לקחת אותו בחשבון. אם יש לכם אורחים שאוהבים לשתות ואתם מתכננים פעילות לשבועות הכוללת קוקטיילים, תנסו אותו.

קפה קוניאק צונן

כן, בדיוק כמו שזה נשמע. יש כאן קפה, יש כאן קוניאק והמשקה עצמו גם הוא צונן. אם תכניסו לבלנדר קפה קר, תוסיפו לו קוניאק, ליקר קפה ו60 מ״ל של שמנת מתוקה, תתנו ערבוב לא עדין בכלל, ותקשטו עם 2 כדורי גלידה, תקבלו משקה צרפתי קלאסי, לא דל קלוריות, אבל כל כך טעים, שזה כלל לא משנה. חוץ מזה שתרשו לעצמכם, זה שבועות, גם ככה לא בדיוק חג דיאטטי.

מה עושים כשלא יוצא לפי הספר?

האמת? זה יכול לקרות לכולם. קניתם את המצרכים, לבשתם את בגדי הברמנים שלכם, התחלתם לערבב בין המוצרים השונים, ואיך נגיד את זה בעדינות? יצא לכם משקה שלא בדיוק בא לכם לשתות. כשהקוקטייל לא יוצא בדיוק כמו שתכננתם, כנראה שעשיתם משהו לא בסדר. לא צריך להילחץ. יש מה לעשות.

קודם כל, לפני שאתם מארחים אנשים, ומתכננים פעילות לשבועות הכוללת קוקטיילים, כדאי מאוד שתעשו שיעורי בית לפני. עדיף שהפעם הראשונה בה אתם מכינים את הקוקטייל לא תהיה ביום האירוע עצמו. אם אתם רוצים ללמוד קצת יותר לעומק, כיצד להכין את הקוקטיילים, בעיקר כי אתם רוצים להתנסות וללמוד תחביב חדש, תמיד אפשר להיעזר באחת מסדנאות האלכוהול של זיו מנור.

את הסדנה אפשר להפוך גם עבור פעילות לשבועות לאורחים שלכם. אותן סדנאות שזיו מעביר, משלבות הכנת קוקטיילים בצורה מהנה, חווייתית, ומלאת אנרגיות. סדנאות אלו מומלצות לערבי גיבוש, לפעילויות לשבועות וחגים אחרים, לעובדים וכמובן לימי הולדת (אם אתם מחפשים רעיונות ליום הולדת 30 או יום הולדת 60 נניח, כדאי לכם לקחת אותן בחשבון). ואם אתם מעוניינים להתנסות בהכנת קוקטיילים וללמוד עוד הרבה מעבר, כדאי לכם לשקול להצטרף לסדנה שכזאת.

בשורה התחתונה

קיימים עוד משקאות רבים על טהרת החלב והקשר בין קוקטיילים, אלכוהול ומוצרי חלב, הולכים יד ביד עוד משחר הימים. חג השבועות יהיה הזדמנות מעולה עבורכם להציג בפני האורחים את הכישורים החדשים שלכם, ותוכלו לפנק אותם בחג הגבינות, במשקאות אלכוהוליים מפנקים, שכל כולם על טהרת החלב. תוסיפו שמנת, תוסיפו גלידה, שפכו את הוודקה או הוויסקי, השתמשו ברכיבים הנכונים, ותיהנו. יש אין ספור מתכונים של קוקטיילים שיתאימו בדיוק לשבועות. רק צריך מעט יצירתיות ורצון טוב.

לרווייה!

Especially tempting Shavuot cocktails

מיקסולוגיה : זיו מנור.

צילום : יוגב רם.

Tipsy peach yogurt

40 מ"ל ואן גוך אפרסקים, 500 גרם יוגורמה – יוגורט כבשים, 250 גרם פירות יער אדומים קפואים, 100 גרם פטל, שיפודי עץ, קרח. אופן הכנה: מכניסים את הואן גוך ,יוגורט כבשים ואת הפירות יער האדומים לתוך הבלנדר. מפעילים עד לקבלת מרקם סמיך של ברד. הצעת הגשה: שיפוד פטל.

פעילות לשבועות

Milkey gin

60 מ"ל ג'ין ואן גוך, שוופס מי טוניק, 300 גרם גבינת חלומי –מחלבת בית יצחק, לימון, קרח, קורנית. אופן הכנה: מזיגת הג'ין לכוס היי- בול עם 4 קוביות קרח וסגירה עם מי טוניק. חריכה של הרוזמרין באמצעות ברנר והוספה לכוס. חיתוך החלומי לקוביות. הצעת הגשה: שיפוד חלומי וקוביות שלמות.

פעילות לשבועות

Dairy cream

30 מ"ל אפטר חום – שוקולד בלגי, 30 מ"ל ואן גוך קרמל, 30 מ"ל יוגורמה – משקה יוגורט עיזים, 100 מ"ל שמנת מתוקה, 30 גרם קוקוס, 150 גרם שוקולד מריר משובח. אופן הכנה: קוקטייל – מזיגה לשייקר עם 4 קוביות קרח את האפטר חום – שוקולד בלגי , ואן גוך קרמל ואת היוגורט עזים משקשקים היטב עד שלא שומעים את הקרח. גאנש שוקולד – מחממים מחבת, מוסיפים את השמנת ואת השוקולד המריר מכבים את האש ומערבבים היטב את השמנת עם השוקולד המריר עד לקבלת מרקם אחיד. הצעת הגשה: הכנת כתר גאנש שוקולד עם קוקוס ומזיגה של הקוקטייל.

פעילות לשבועות

Punch for Shavuot

60 מ"ל אמברוסיה אפרסק, 20 מ"ל ואן גוך מלון, 150 גרם גבינת תום, 150 גרם גבינת גאודה מעושנת, 3 תפוזים, 3 תפוחים אדומים, 100 גרם ענבים, נענע טרייה, קרח. אופן הכנה: חותכים את התפוזים והתפוחים לקוביות, מניחים את הקוביות תפוחים ,התפוזים ואת הענבים בצנצנת , מוזגים את הואן גוך והאמברוזיה ומקשטים עם נענע מעל וסוגרים את הצנצנת, מניחים את הצנצנת 24 שעות בקירור. הצעת הגשה: הגשה לצד רולים של גבינת תום וגבינת גאודה מעושנת.

פעילות לשבועות