הם ססגוניים ומפתים, מגיעים במגוון צבעים, מרקמים וקישוטים…
אמנות הקוקטיילים – הערבוב המדוייק בין משקאות אלכוהולים ותוספות – הולכת ומתפתחת כבר לפחות 200 שנה.
אפשר להבין את המשיכה: קוקטייל הוא לא עוד משקה אלכוהולי שנמזג מבקבוק או מברז בירה. זאת יצירה קולינרית חדשה, שדורשת מיומנות, ולרוב מתבצעת על ידי איש המקצוע אל מול עיני האורח, בסוג של הופעה. הקוקטיילים עצמם, בניגוד לבירה או יין, מרשים לעצמם לשלב אלמנטים שונים, מרקמים וקישוטים. התוצאה היא מראה שהוא חגיגה לעיניים, והנאה עוד לפני הטעימה הראשונה.
עבור מי ששותה אותם, קוקטיילים הם שם נרדף לבילוי קליל. אבל הכנה נכונה של משקאות מעורבבים היא עניין רציני, שדורש מיומנות טכנית (וגם ידע בסיסי במתמטיקה…). צריך לחשב כמויות מדוייקות ברמת המ"ל, להקפיד על זמן שקשוק מדוד ולשים לב לכל מאפייני ההגשה המסורתיים, כמו הכוס המיוחדת והקישוטים המתאימים לכל משקה.
קוקטיילים פופולריים
הנה כמה מהקוקטיילים הפופולריים בשנים האחרונות, שאתם אולי מכירים (אם לא בטעם, בוודאי בשם):
*מרגריטה היא קוקטייל על בסיס טקילה, שמוגש בכוס מיוחדת (צרה למטה ומתרחבת מלמעלה), מקושטת בשוליים במלח. המרגריטה הקלאסית מכילה גם מיץ ליים וקואנטרו (ליקר תפוזים), אבל יש המון גרסאות פופולריות נוספות, כולל מרגריטות קפואות שמשלבות מיצי פירות ומגיעות בצורה של ברד.
*קוקטייל הדאקירי מבוסס דווקא על רום, כיאה למשקה שמגיע אלינו מקובה. יש בו גם מיץ לימון או ליים וסירופ סוכר והוא מוגש באופן מסורתי בכוס מרטיני. בין חובבי המשקה הידועים – הסופר ארנסט המינגוויי והנשיא האמריקאי קנדי.
*קאפיריניה היא קוקטייל ברזילאי חמוץ-מתוק. מכינים אותה על בסיס קאשסה (המשקה הלאומי של ברזיל, שמופק מקנה סוכר… מחוץ לברזיל כמעט ולא מכירים אותו לבד, אלא רק כחלק מקוקטייל הקאפיריניה). הכנה מדוייקת של קאפיריניה כוללת חיתוך ליים טרי לקוביות, שקשוק במשך דקה עם קרח גרוס, ואז תוספת של קאשסה וסוכר ושקשוק נוסף.
רוצים לשקש בעצמכם?
עשינו לכם חשק לערבב לבד? כדי להתנסות בהכנה של קוקטיילים מקצועיים לא חייבים להרשם לקורס ברמנים, וגם לא לרכוש מלאי רחב של משקאות בסיס. אפשר להנות משני הצדדים של המיקס (השקשוק וההרכבה מצד אחד, ושתיית התוצאות המושקעות מצד שני) באמצעות סדנת הקוקטיילים החווייתית של זיו מנור, שתשדרג כל מסיבה או אירוע! אנחנו נספק את מה שצריך – מגוון ענק של משקאות אלכוהול ותוספות, ציוד ערבוב וכוסות להגשה. והכי חשוב, נדאג לההנחייה הנכונה, שתבטיח שכל האורחים ייהנו מערב בלתי נשכח.
לתיאום סדנה התקשרו אלינו לטלפון 052-2457843 או השאירו פרטים ונחזור אליכם.
סדנת קוקטיילים מקפיצה של זיו מנור עם אלכוהול איכותי