היי חברים! הזמנתם חברים לסופ"ש? רקחנו לכם פעילות מגניבה וכיפית. מתובלת בהומור ומועברת בשיתוף פעיל של הקהל מבית זיו מנור.
שדרגו את האירוע הבא שלכם כאן http://bit.ly/2pZF1Ca
בנתיים, רקחנו עבורכם קוקטייל טעים וקייצי במיוחד. ה- Bella Rita הוא קוקטייל עם טעמים של פסיפלורה וסירופ אגבה. יאמי!

MARGARITA

Margarita היא, כמעט בוודאות, הקוקטייל מבוסס טקילה הנפוץ ביותר בארה"ב ובעולם. הקוקטייל מוגש מנוער, מעורבב או במזיגה ישירה, אפילו יש כוס זכוכית משלו. אבל מה ההיסטוריה מאחורי המשקה המפורסם הזה? כמו עם רוב המשקאות, אף אחד לא באמת יודע את המקור המדויק, והרבה אנשים לקחו קרדיט!

אז מי בעצם המציא אותו?

קוקטייל שלב ראשון

יש עשרות סיפורים – רבים דיווחו על עצמם, ורבים טענו כי מרגריטה נקראה על שמה של מי שקיבלה אותו- ביתו של שגריר גרמני ששהה במקסיקו. אני לא יכול שלא לחשוב שזה סביר להניח כי הקוקטייל הוא וריאציה של קוקטייל טקסי דייזי. הטקסי דייזי הוא קוקטייל עם טקילה, ליים וגרנדין – והפרח הנקרא "דייזי" באנגלית, נקרא "מרגריטה" בספרדית. כמובן, זה לא הקוקטייל הדומה היחיד שהיה קיים בשנות השלושים של המאה – אפשר גם לטעון בקלות כי Margarita היא כמו קוקטייל ה- side car, רק עם ליים במקום מיץ לימון.

קוקטייל שלב שני

ישנן כאמור גרסאות רבות של מרגריטה בצבעים ובטעמים שונים – אך רעיון כללי זהה. ניתן למשל להחליף את הקוואנטרו בליקר קוראסאו כחול ליצירת מרגריטה כחולה. ישנן גרסאות שכוללות מיצי פירות וגם מחית של פרי כלשהו, כאשר ליקר התפוזים יורד בכמות או מוסר לחלוטין מהמתכון. ברמנים מסוימים מוסיפים אל המרכיבים הקלאסיים גם ליקרים מבוססי פירות אחרים כמו מלון, פירות יער וכן הלאה. כאשר משתמשים במיץ פרי אחר במקום או בנוסף למיץ הלימון, קוקטייל המרגריטה הקלאסי מקבל את שם תוספת הפרי, למשל "מרגריטה תפוזים".

קוקטייל שלב שלישי

והמתכון המקורי הוא…

קוקטייל מרגריטה קלאסי כולל ערבוב של טקילה, ליקר תפוזים ומיץ לימון או ליים. היחס על פי אגודת הברמנים העולמית (IBA) הוא – 50% טקילה, 29% קוואנטרו (ליקר תפוזים) ו – 21% מיץ לימון סחוט טרי. תהליך ההכנה הקלאסי, שכמובן גם לו כמה גרסאות מעט שונות, כולל העברה של ליים או לימון פרוס על קצה כוס קוקטייל רחבה – זאת כדי לגרום למלח שמפזרים על הכוס להידבק. מנערים את יתר המרכיבים בשייקר כאשר הכמויות לקוקטייל אחד הן 35 מ"ל טקילה, 20 מ"ל ליקר תפוזים איכותי קוואנטרו או טריפל סק וכ– 15 מ"ל מיץ לימון או ליים, כאשר אל השייקר נוסף קרח. על קצה הכוס המוגשת מפזרים כאמור מראש מלח להעשרת הטעמים ולכן, יש להיזהר במזיגה שלא לפרק את המלח ולהוסיפו למשקה עצמו. את הכוס מקשטים עם פרוסת לימון. כמו כן, ניתן להכין מרגריטה קפואה עם אותם המרכיבים ואותו היחס באמצעות בלנדר עם הרבה קרח כתוש.

קוקטייל שלב רביעי

מוגש באהבה רבה,

צוות הברמנים מבית זיו מנור.

היכנסו לסרטון להתרשמות