50 עובדות מרתקות על משקאות אלכוהול


10 עובדות על טקילה

יש משקאות ששותים אבל רק אחד שמקפיצים

טקילה
איך הפך הצמח ששימש את השבטים במקסיקו למאכל ולאריגת בדים לפני 9,000 שנה, למשקה האלכוהולי הנגיש ביותר בתקופת היובש בארצות הברית? הכינו את המלח והלימון ואנחנו נקפיץ לכם 10 עובדות על המשקה הכי שמח על הבר:

  1. קיימים מעל 400 סוגי אגבה מהם מייצרים מסקלים שונים
  2. טקילה מיוצרת אך ורק מצמח האגבה הכחולה.
  3. צמח האגבה מגיע לבשלות רק לאחר 10 שנים
  4. טקילה חייבת להכיל בתוכה צמח אגבה בוגר
  5. ככל שאחוזי האגבה הכחולה יהיו גבוהים יותר כך הטקילה תיחשב ליוקרתית יותר, בכל מקרה חייבים להיות לפחות 51% של אגבה כחולה בכדי שהמסקל יחשב לטקילה.
  6. טקילה נקראת על שם העיר טקילה שבמקסיקו.
  7. בתקופת היובש בארה”ב, עיקר האלכוהול שהיה מוברח לתוך ארה”ב היה מסקלים וטקילות.
  8. כדי שמשקה יקרא טקילה עליו לעמוד בתקנים וחוקים רבים שנאכפים על ידי ממשלת מקסיקו בחומרה.
  9. השימוש בצמח האגבה התחיל כבר לפני כ- 9,000 שנה, כאשר שבטים במקסיקו החלו להשתמש בצמח למאכל ולאריגת בדים
  10. האצטקים היו הראשונים שהחלו לייצר שיכר מפקעת האגבה והיו משתמשים בו לצרכים דתיים.

רוצים לדעת עוד? קראו על סדנאות אלכוהול עם זיו מנור

10 עובדות על רום

מלך השודדים הקאריביים הוא הרום

רום

המתיישבים הראשונים בפורטו ריקו היו נוהגים להתסיס קני סוכר ולהפיק מהם משקה אלכוהולי קל יחסית, מאוחר יותר, כך האגדה מספרת, גילו עבדים שהגיעו לאזור שגם את שאריות קני הסוכר אפשר להתסיס והמשקה שנוצר הוא ארומטי וחזק בהרבה מקודמו. הראשונים שאימצו את המשקה החדש לחיכם היו מגלי הארצות ויורדי הים.

מובאות לפניכם 10 עובדות על המשקה שכבש את ליבם של שודדי הקאריביים.

  1. רום מזוהה עם יורדי ים ופיראטים.
  2. רום הוא אחד מעמודי התווך של הקוקטיילים הטרופיים.
  3. רום עשוי מתסיסה של צמח קנה הסוכר.
  4. קנה הסוכר פרח באקלים הטרופי של טהיטי והתפשט עד מהרה לשאר האיים הקריביים ומאז איים אלו משמשים כבסיסו של הרום בעולם .
  5. רום, בתחילת דרכו, שימש מעין תרופה.
  6. כל מי ששלט על האיים הקריביים נדבק בתאוות שתיית הרום: הספרדים, האנגלים ואחריהם גם הצרפתים .
  7. רום לבן תוסס בסך הכל יום או יומיים ואילו רום כהה תוסס שבועיים בערך.
  8. רום שאיכותו סבירה מיושן בחביות לתקופה של ביו שנתיים לשלוש שנים ואילו רום איכותי יותר, מיושן בחביות 15 שנים ויותר.
  9. רום קיים ב- 4 צבעים עיקריים: לבן, זהוב, חום וכהה.
  10. לרום חשיבות דתית ותרבותית בארצות האגן הקאריבי ודרום אמריקה.

10 עובדות על בירה קרלסברג

10 עובדות על הבירה הזרה הנמכרת ביותר בישראל

בירה קרלסברג

איך נולד השם קרלסברג? מה מציין הכתר שמעטר את הלוגו והיכן מסתתרים הפילים? מובאות לפניכם 10 עובדות על הבירה הזרה הנמכרת ביותר בישראל:

  1. השם קרלסברג הוא שילוב שם בנו של המייסד, קארל ושל המילה "ברג" שפירושה "גבעה" בדנית
  2. הכתר בלוגו מסמל מסורת של בחירה בקרלסברג כבירה של משפחת המלוכה הדנית.
  3. בלוגו המיוחד של קרלסברג מתחבאים 19 סימנים שונים של פילים
  4. ב- 1847 ג'יי סי ג'ייקובסן הקים את מבשלת קרלסברג בקופנהגן, במטרה לייצר את הבירה המושלמת
  5. מבשלת הבוטיק "ג'ייקובסן" הוקמה במבנה בו הייתה מבשלת קרלסברג הראשונה.
  6. ב-1875 הקים ג'ייקובסן את מעבדת המחקר של קרלסברג במטרה לטייב ולדייק את תהליכי היצור, לשלוט בשלבי הכנת הבירה ולשמור על אותה איכות בכל בקבוק או מזיגה מחבית.
  7. המדען לואי פסטר יחד עם צוות קרלסברג פיתחו במעבדתם את השמרים הטהורים (קרלסברג ג'נסיס), המאפשרים שמירה על אחידות הטעם בכל כוס בירה.
  8. כיום השמרים הטהורים מהווים בסיס לכל בירות הלאגר בעולם, כך שבכל בירה "יש קצת קרלסברג".
  9. בכל שנה מיוצרים 35 מיליארד בקבוקי קרלסברג המשווקים ב- 140 מדינות.
  10. קרן קרלסברג תרמה לעיר קופנהגן את פסל "בת הים הקטנה" המפורסם.

10 עובדות על גראפה

יש שאריות? יש גראפה!

גראפה

Grappa – גראפה הוא משקה אלכוהולי המופק מגפת ענבים, דבר המותיר אותו עם טעם יוצא דופן שאצל רבים מתפרש כטעם לוואי. מאז ומעולם היו לו שונאים מצד אחד ומעריצים נלהבים מהצד השני כמו כל שובר מוסכמות כריזמטי בעולמינו. אז מיהו המשקה הזה? היכן הוא נולד? ממה הוא מיוצר ומה משותף לו ולבן דודו הצרפתי 'ברנדי'? איגדנו עבורכם 10 עובדות מפתיעות על האח הסורר של היין.

  1. גראפה הוא משקה איטלקי שחולק את ההיסטוריה שלו עם זו של היין.
  2. בתהליך הייצור נשארים עם שני תוצרים: 85% הופכים ליין ו – 15% – שהם המוצקים ואותם ניתן להפוך לגראפה בזיקוק על ידי אדים (אידוי). מוצקים אלו נקראים “דורכאות הענבים” זאת משום שבצורה המסורתית של כבישת ענבים ע”י דריכה עליהם, זה התוצר שהיה נשאר בסוף התהליך.
  3. גראפה מכיל בין 40 ל- 60 אחוזי אלכוהול.
  4. מקור המשקה באזור בסאנו דל גראפה בונטו (Bassano del Grappa) שבצפון איטליה ומכאן שמו בצרפת ובספרד.
  5. בלטינית גראפולוס פירושו אשכול ענבים.
  6. גראפה הינו משקה ללא פשרות – או שאוהבים אותו או ששונאים אותו.
  7. אלה שצוחקים עליו ושונאים אותו אומרים שאת הטעם שלו הוא מקבל כי מי שדרך על הענבים (”השיטה המסורתית”) לא רחץ קודם את רגליו.
  8. המשקה מוגש בכוס ייחודית שנקראת "כוס גראפה"
  9. אחד ממשקאות הגראפה המפורסמים ביותר ההוא גראפה קנדוליני (מצפון איטליה) שם ג'ובאני ג'וסטינו קנדוליני החל לייצרו לראשונה ב- 1898.
  10. ב- 1989 נכנסה לתוקפה תקנה בינלאומית האומרת כי לא ניתן לקרוא לתזקיק גפת ענבים גראפה, אלא אם הוא יוצר באיטליה.

10 עובדות על בירה לף

10 עובדות שלא ידעת על לף

בירה לף

  1. הבחירה של הבלגים בבלגיה מיוצרות לא פחות מ-800 בירות שונות, אחת המפורסמת ביותר מביניהן היא מבשלת לף
  2. טון וסגנון סגנון הבירה המזוהה ביותר עם הבלגים הוא ללא ספק האייל המתאפיין בעושר של טעמים, וטעם פירותי מתקתק.
  3. בירת מנזרים מבשלת לף התחילה את דרכה אי שם בשנת 1240 במנזר נוטרה דאם דה לף שם החלו אבות המנזר לעסוק בבישול בירה. כיום בירת לף אמנם מיוצרת על ידי מבשלה מסחרית, אך מלווה בפיקוח צמוד של נציגי המנזר, המוודאים שהמסורת והמתכון המקורי נשמרים בקפידה.
  4. I'm a survivor המנזר ואיתו המבשלה, שרדו במהלך השנים שיטפון אכזרי (בשנת 1460) שהרס את המנזר כליל, ושריפה פתאומית שהתרחשה ב-1466 גרמה נזק רב למנזר המשוקם; אך הייתה זו המהפיכה הצרפתית (1794) שהנחיתה מכת מחץ למסורת ארוכת השנים של בישול בירה במנזר הוותיק, כאשר הנזירים גורשו מהמנזר וכניסתם לאזור נאסרה. רק לאחר 100 שנים הורשו הנזירים לשוב למנזר ולעסוק בעבודות קודש, אך ייצור הבירה לא התחדש עד לשנת 1952.
  5. איך אתה אוהב את הבירה שלך? לבירת לף 9 טעמים, מהם נמכרים בארץ 3: לף בלונד, לף בראון ולף רדיוס.
  6. מנזר 5 כוכבים כיום הפך המנזר העתיק למלון יוקרתי בשם "La Merveilleuse" (נפלא), ולמרכז מבקרים חדשני ואינטראקטיבי בו ניתן ללמודות אודות ההיסטוריה של לף.
  7. סיפור חיים המסורת ארוכת השנים העומדת מאחורי בירת לף נשמרת במוזיאון Leffe השוכן בעיירה דינאנט (dinant) ומזמין מבקרים להתרשם מגלגולי הבירה ומסיפור חייה
  8. בשנת 2010 זכו מותגי Leffe בפרס Superior Taste Award של המכון הבינלאומי לטעם ואיכות [International Taste and Quality Institute (iTQi)].
  9. האייל הבלגי הוא סוג בירה המבושל מלתת, שעורה ושמרי בירה בתהליך של תסיסה עילית חמה, המאיצה את התהליך ומבטיחה בירה מוכנה תוך שבועיים!
  10. ללף רדיוס שיעור אלכוהול גבוה של 8.2%
שתף ברשתות החברתיות :