בכל חודש בשנה יש כמה ימים מיוחדים עם סיבות הזויות לחגוג, אחד מהם זה יום הנאצ'וס הבינלאומי אותו מציינים ב-6 בנובמבר. הנאצ׳וס מקורו במקסיקו, יחד עם מגוון מאכלים ותרבות מקסיקנית שחוגגים בגדול גם בארה״ב מאז ומתמיד. אז למה שרק הם יהנו? זיו מנור יציג בפנינו קוקטיילים מיוחדים שישתלבו בול לכבוד יום הנאצ'וס.
לפני הכל קצת היסטוריה; הנאצ'וס הוא מאכל שמקורו במקסיקו והוא התחיל להיות פופולרי בטקסס ובתרבות האמריקאית בכלל, בעקבות השליטה של מקסיקו הספרדית על האיזורים טקסס, קליפורניה, ניו מקסיקו ואריזונה לפני כ-200 שנים.
נאצ'וס – איך הכל התחיל
הנאצ'וס מגיע ממקום ששמו פיאדרס נגרס שבצפון מקסיקו. ערב אחד הגיעו כמה נשים של חיילים ששהו במוצב באזור, שנמצא ממש ליד הגבול עם טקסס, למסעדה במלון, אך המסעדה כבר נסגרה והאוכל כמעט נגמר.
המלצר הראשי של המסעדה, ששמו היה איגנסיו "נאצ'ו" אנאיה, נאלץ לאלתר כדי להאכיל אותן מהמרכיבים היחידים שהיו לו: כמה טורטיות, קצת גבינה מגורדת ומותכת ופלפלי חלפיניו, וקרא להם ״המיוחדים של נאצ'ו".
עם הזמן נאצ'ו עבר לעבוד במסעדת El Moderno בפיאדרס נגרס, שהפכה את הנאצ'וס שלו למנה המיוחדת שלה. עד היום המסעדה שומרת אמונים לנאצ'וס שלו ומגישה אותם.
מאוחר יותר, פתח מסעדה משלו וקרא לה: "המסעדה של נאצ'ו" (Nacho’s Restaurant).
עם השנים מאכל הנאצ'וס הפך להיות מוכר ומשווק במדינות רבות בגירסאות חדשות ושונות עם רטבים שונים כמו רוטב סלסה חריף, גבינת צ׳דר, בשר טחון, גוואקמולי ופריחולס שהוא ממרח שעועית מקסיקני מפורסם.
לשתות ולאכול נכון!
זיו מנור, ברמן מיקסולוג מומחה בתורת האלכוהול ומעביר סדנאות אלכוהול חווייתיות ופעילויות מגניבות, מציג עולם שלם של קוקטיילים ומרגריטות מיוחדות שישתלבו מצוין לצד נשנוש של נאצ׳וס, וגם כי חשוב לשתות חכם ולרפד את הבטן עם אוכל.
מעבר למאכלים המקסיקנים האהובים והמוכרים, מקסיקו ידועה במשקה הטקילה שלה, אבל זה ממש לא המשקה המקסיקני היחיד!
רעיון למרגריטה הוא שילוב של טקילה עם פירות כמו אננס, פפאיה ולימון בתוך שייקר ושפת הכוס טבולה במלח, כיאה למשקאות עם טקילה.
קוקטייל נוסף בשילוב עם טקילה זה שילוב עם רצועות אננס, לימון, מוחיטו וקרח משוקשקים בשייקר ביחד.
לאוהבי קוקטייל המוחיטו כשלעצמו, ישנן פחיות מוחיטו ללא אלכוהול שנמכרות בחנויות מובחרות.
עוד רעיון לקוקטייל מיוחד הוא שילוב של טובי, פירות יער אדומים כתושים, רכז לימונים מעורבבים ביחד בשייקר, ומוגש עם רוזמרין בצד.
רוצים ללמוד איך להכין קוקטיילים בעצמכם? תררררימו טלפון: 0522-457843
סדנת קוקטיילים מקפיצה של זיו מנור עם אלכוהול איכותי