בכל העולם תרבות הבירה הולכת ומתפתחת בשנים האחרונות, וכך גם בישראל. מלבד העובדה שיותר ויותר אנשים שותים את המשקה האהוב ומעוניינים במגוון רחב יותר  של סוגים, גם ההתעסקות בתחום גדלה וניתן לראות זאת במקרים רבים. ראשית, יותר ויותר פסטיבלים וארועים הקשורים ספציפית לבירה מתקיימים ברחבי הארץ, ומנגישים לקהל המון סוגים ישנים וחדשים של בירות מישראל ומרחבי העולם. כמו כן, ניתן לראות עוד ועוד חנויות אלכוהול שהופכות את הבירה לקונספט המרכזי שלהן, כשחלקן אף מציעות בירה מהחבית לטעימות או לישיבה על הבר במקום עצמו.

נוסף על כך, הדבר המרכזי והבולט ביותר הוא כמות מבשלות הבירה הישראליות שנפתחו בישראל בשנים האחרונות, כשרובן מייצרות באופן תעשייתי לקהל הרחב. אם בעבר היו מבשלות קטנות שעשו זאת באופן חובבני לחברים קרובים, הרי שבעשור האחרון הוקמו יותר ויותר מבשלות שקנו לעצמן שם ומציעות בירות מוכרות ופופולריות שאהובות על ידי קהל רחב במדינה. למי שפחות מכיר את התופעה ועדיין מזמין בבר קרלסברג או טובורג, הנה רשימה של מספר מבשלות בירה ישראליות מעולות, שלקחו את תרבות הבירה בישראל רמה אחת למעלה.

סדנת בירה
סדנת בירה

אלכסנדר – הבירה עם הצב

מבשלת אלכסנדר הוקמה בשנת 2008 על ידי שני טייסים ישראלים ומסעדן בכיר שלקחו את התחביב שלהם צעד אחד קדימה. בירת אלכסנדר שקרויה על שם הנחל המפורסם, הינה אחת מהבירות המוכרות בישראל ומלבד מכירתה ברוב חנויות האלכוהול, יש המון מסעדות ברחבי הארץ שמציעות אותה מהחבית. הבירה אינה כוללת חומרים משמרים וניתן להנות ממגוון רחב של סוגים, שישה במספר. הבירות העונתיות הן בלק – בירת פורטר כהה עם טעמי אספרסו, בלייזר – בהירה, קרמית ועם אחוז אלכוהול גבוה, ובלונד אורגנית – בירה אורגנית, טריה ולא מסוננת. השלושה סוגים הנוספים הם המוכרים יותר, הבלונד הרגילה – בירת אייל עם טעם פירותי, בירת אמברה – אדמדמה ועשירה בטעמים וארומות, ובירת גרין – בירה כשותית, מאוזנת עם אפטר טייסט ארוך ומריר.

ג'מס – לקפוץ למבשלה לאחר הפאב

מבשלת ג'מס הוקמה בשנת 2009 על ידי צמד מומחים בתחום שעלו ארצה מארצות הברית. אחד הדברים הייחודים והמקוריים הוא הבר שנפתח צמוד למבשלה, כך שאחרי שתהנו מהבירה של המקום תוכלו לקפוץ למבשלה עצמה ולנסות ולראות את שלבי הייצור. גם מבשלת ג'מס עברה כברת דרך בתעשייה והיא מציעה לא פחות משמונה סוגי בירה שונים. פילז – בירת לאגר זהובה וקלילה, וויט – בירת חיטה בווארית בעלת מרקם סמיך, אמבר אייל – אייל אנגלי מתקתקה ופירותית, IPA – אייל ישראלי מרירה וארומתית, סטאוט – כהה, קטיפתית עם טעמי קפה ושוקולד, דארג לאגר – לאגר גרמני בעלת גוף מלא וה-8.8 – בירה חזקה, אדמונית ועשירה.

מגוון בירות
מגוון בירות

מלכה – הוותיקה ברשימה  

מבשלת מלכה החלה לייצר בשנת 2006 והינה אחת מהבירות הפופולריות בישראל. המבשלה נמצאת בקיבוץ יחיעם והמים שמשמשים לייצור הבירה מגיעים ממעיינות הגעתון הסמוכים לקיבוץ, מה שמעניק לבירה חומרי גלם איכותיים וטעימים. את הבירות של המבשלה ניתן לשתות בפאבים ובמסעדות בכל רחבי הארץ, מהחבית או מבקבוקים. מבשלת מלכה מציעה חמישה סוגי בירה שונים: בירת סטאוט – המאופיינת בטעם קלוי ובמרקם רך וקטיפתי, הינדי IPA – בירה בעלת טעם קרמלי עדין עם 6.2% אלכוהול, מלכה אדמונית – בעלת טעם לחמי של שעורה וצבע אדום עמוק, מלכה בהירה – בלונד אייל בעלת טעמי הדרים ו-6.5% אלכוהול, ובירת חיטה – זהובה, חמצמצה ופירותית.

לחגוג עם בירה כחול – לבן

יש לציין שבחלק מהמבשלות ניתן לחגוג ארועים ולהנות מאותן בירות נהדרות. רק צרו קשר עם המקום, ותוכלו להנות מחגיגת יום הולדת 50, מסיבת גיוס או סתם מיום כיף עם בירה טובה במקום שיספק לכם חוויה מיוחדת. אז כדי  לחוות טעמים חדשים וגם לתמוך בכלכלה ישראלית ובאנשים שהגשימו לעצמם חלום, בפעם הבאה שתהיו בבר או במסעדה, למה לא להזמין את אחת מהבירות המקומיות של המדינה.

סדנאות בירה
סדנאות בירה

מעוניינים לשמוע על סדנת בירה עם זיו מנור? בואו נדבר על זה 📞 0522-457843