מוחיטו קוקטייל מעולה לאירועים ומסיבות

אם אתם מתכננים מסיבה או אירוע חברה, ורוצים לשדרג אותו לחוויה כיפית, אין כמו סדנת קוקטיילים שתקפיץ כל אירוע ותשגע את כל האורחים.

במאמר הזה נדבר קצת על מוחיטו, ננסה להבין מי צודק בוויכוח לגבי המקור המדויק שלו, נכיר כמה עובדות שיפיגו את המסתורין מהמשקה המרענן הזה, ונלמד איך מכינים את המשקה הצונן והקליל הזה מכמה רכיבים פשוטים שיש בכל בית, כך שתוכלו לפנק את האורחים ולתת להם הרגשה כאילו הם באיים הקאריביים.

מנקודת המבט של זיו מנור, מנחה אירועים וסדנאות קוקטיילים, מוחיטו הוא אורח רצוי בכל בית, מהסוג שמאיר את השולחן, משדרג את קבלת הפנים, ומוסיף אנרגיות מעולות לכל אירוע, כשיודעים איך להכין אותו נכון. 

בואו נתחיל עם 5 עובדות שכדאי להכיר על הקלאסיקה הקובנית הזאת

הגאונות של מוחיטו הוא קלות ההכנה שלו. זהו פלא מרענן שמשכיח את מועקת חום-יולי אוגוסט והופך את הקיץ הישראלי למשהו שאפשר להתמודד איתו.

אבל רק כשמבינים כמה עובדות על המשקה הכיפי הזה, יודעים גם איך להכין אותו נכון.
אז הנה כמה עובדות שאולי לא הכרתם על מוחיטו:

1. כמו בן דודו הדאקירי, גם המוחיטו נולד בקובה

שני המשקאות מורכבים משילוב של רום, מיץ לימון וסוכר, וההבדל הוא שלמוחיטו מוסיפים גם עלי נענע טריים.

יש תיאוריות שונות וויכוחים רבים לגבי המקור המדויק של מוחיטו, כמו למשל שהוא הגיע משדות הקנים או מברים שמזגו בהם רום, אבל אין ספק שקובה היא ארץ המולדת של מוחיטו.

2. אם אתם תוהים מה פירוש המונח גם לשאלה הזו יש כמה תשובות

וויל פסטרנק, ברמן מניו יורק, עם ניסיון של שנים בעבודה בכמה מהברים הפופולריים בעיר, מאמין שהמונח הופיע לראשונה בספרות הקוקטיילים במהדורה משנת 1932 של 'בר סלופי ג'ו'.

גרסה חלופית טוענת שהמוחיטו הומצא על ידי עבדים אפריקאים שעבדו בשדות בקובה, והם שהעניקו למרקחת הלימון, הסוכר, הנענע והרום, את השם "מוחיטו" מהמילה "מוג'ו", שפירושה להטיל כישוף, או קסם קטן.

3. ויש גם את תיאוריית הפיראטים

תיאוריה זו קובעת שהמקור של המוחיטו הוא מהפיראט האנגלי סר פרנסיס דרייק, שהמציא את המשקה בהווואנה, לאחר פלישה לא מוצלחת בשנת 1,500. לפי האגדה, הצוות שלו סבל מצפדינה ודיזנטריה, שתי מחלות שהטיפול היחיד להן היה תרופתי.

משלחת שיצאה לחפש עזרה, חזרה עם עלי נענע, לימון ומיץ קני סוכר, שהפך במהירות למשקה. זמן קצר לאחר מכן, נולד המשקה הפופולרי בקובה, שנקרא "אל דארק", שהוכן עם מרכיבים דומים.

4. מוחיטו מכינים רק מרום בהיר

הרום הקובני המקורי הגיע במאה ה-16 בספינות של שודדי ים ששתו קני סוכר באיכות וטעם לא משהו.

עם השנים, הוספו לרום כל מיני מרכיבים כדי לעדן את הטעם, כמו נענע, לימון וסוכר, עד שהתקבלה התוצאה של הרום הבהיר של היום, עם הטעם העשיר והמלא יותר, שהוא המפתח להשפעה המרעננת של המוחיטו.

5. מוחיטו מערבבים, לא משקשקים

נכון, מאוד מפתה לטלטל משקאות עם הבעה דרמטית על הפנים, כמו של ברמן מקצועי ועתיר ניסיון. אבל אתם לא על סט הצילומים של "קוקטייל", גם אם אתם יפים כמו טום קרוז. אז לא. שקשוק אגרסיבי של רכיבי המשקה בשייקר יכול לפרק את הנענע, והתוצאה שתקבלו תהיה מוחיטו מר – חוויה שיכולה להוריד בבת אחת את האנרגיות, לפחות אצל רוב האנשים.

הערבוב הידני מספק הרבה יותר שליטה על הטעם האולטימטיבי של המשקה, וכשמוזגים את הרום, מוסיפים את הקרח, ומערבבים לאט ובאלגנטיות עם הנענע והלימון, כל הטעמים מתמזגים יחד, והארומה העדינה נשמרת.

ככה מגיעים לקוקטייל מוחיטו מנצח

עכשיו, שהבנתם מאיפה הגיע המשקה האולטימטיבי של הקיץ, ובחרתם להאמין אם הוא נולד מתוך צורך בתרופה, כישוף או קסם, הגיע הזמן להפוך אותו לכוכב האירועים שלכם, ולפתיחה של כל ארוחה. כן, לפני המנה הראשונה, במקומה או לצידה.

כשמכינים מוחיטו כמו שצריך ועובדים מסודר, בלי לדלג על עלי נענע טריים וקוביות לימון כתושות, מקבלים קוקטייל קליל, עדין, חמצמץ ומתוק עם רכיבים שמשתלבים נהדר.

אז הנה הרכיבים שאתם צריכים להכין מראש

  • 4-5 עלי נענע
  • כפית סוכר לבן
  • 45 מיליליטר רום בהיר
  • לימון שלם
  • קרח כתוש.

כמה שלבים פשוטים ויש לכם קוקטייל ביתי שכיף להכין

חותכים את הלימון השלם לקוביות קטנות עם הקליפה.

מניחים את הקוביות בכוס זכוכית גבוהה שנקראת Old Fashion.

כותשים היטב את קוביות הלימון בתנועות סיבוביות של הכוס.

מוסיפים עלי נענע בלי לכתוש אותם, כדי שלא תתווסף מרירות.

מוסיפים 45 מיליליטר רום בהיר.

כותשים את הקרח ומניחים 3/4 מהכמות בכוס.

סוגרים עם סודה.

לאורחים שמעדיפים מוחיטו חזק, מוסיפים פחות קרח כתוש, ולאורחים שרוצים את המוחיטו שלהם יותר עדין, מוסיפים הרבה קרח כתוש.

וזהו. יש לכם קוקטייל ביתי וכיפי שנותן הרגשה של האיים הקריביים. כדאי גם להכין את המוחיטו מול האורחים, כדי שיראו מה אתם עושים וירגישו כחלק מהחוויה, או פשוט להזמין את אמן האלכוהול, זיו מנור, שיהפוך את האירוע שלכם לערב שמח ובלתי נשכח.

לגבי הטעם, אין מה להוסיף, חוץ מכמה מילים לפני סיום...

בבחירת הנושא המרכזי לאירוע שלכם, כדאי לחשוב על המכנה המשותף שהכי משמח את כל, או לפחות את רוב המשתתפים, לא משנה באיזה גיל, ולבחור פעילות שתגרום לכולם לרצות להשתתף בה. סדנאות הקוקטיילים של זיו מנור מתאימה למסיבת רווקות, למסיבת חברה, או לכל אירוע חברתי, בכל הרכב קבוצתי.

זיו מנור מנחה סדנאות קוקטיילים שמחברות בין כל המשתתפים, ומאפשר לכם ליהנות מחוויה מקורית, מצחיקה וייחודית, עם שפע אלכוהול מעולה בלי הגבלה, מוסיקה מקפיצה, ומומחיות מקצועית שתלמד אתכם, אחת ולתמיד, איך באמת מכינים מוחיטו מעולה, או כל קוקטייל אחר שתמיד רציתם להכין ולא העזתם לנסות.

אל תתפשרו על עוד אירוע "נחמד". הזמינו את סדנת הקוקטיילים שלכם עכשיו!

עם ניסיון של למעלה מ-15 שנים בתחום, לזיו יש את היכולת, הכישורים והמומחיות להפוך את האירועים שלכם למצחיקים, מרתקים, כיפיים, ועם טעם לעוד (אלכוהול) מפגשים חברתיים באווירה אחרת.

אז כל מה שנשאר לכם, עכשיו שתכננתם אירוע ואתם תוהים מה יכול להרים אותו לקצב ואווירה שתסחף את כולם, זה להזמין את המאסטר של המשקאות, ולקבוע סדנת קוקטיילים שתשדרג את האירוע שלכם, ותהפוך אותו מ"נחמד" לבלתי נשכח!

מוחיטו: שאלות ותשובות

מה זה מוחיטו?

מוחיטו מורכב מרום בהיר, מיץ לימון, סודה ונענע. זהו משקה גבוה עם תכולת אלכוהול נמוכה יחסית. מבחינת הכנת הקוקטייל, משקה זה אינו קשה במיוחד להכנה, בתנאי שמכינים אותו נכון.

למה מוחיטו מורכב מקרח כתוש?

קרח כתוש נמס מהר יותר, וזאת תכונה טובה שאתם רוצים במשקה עם טעמים כל כך חזקים. שטח הפנים הנוסף של הקרח הכתוש פירושו גם משקה קר יותר.

איך מכינים מוחיטו?

פשוט כותשים קוביות לימון, מוסיפים סוכר, רום, קרח כתוש ועלי נענע, ומערבבים עד לאיחוד הטעמים. מוזגים לשתי כוסות גבוהות עם כפית ארוכה לערבוב נוסף וקשית.

סודות
האירוח המושלם

שייקים וקוקטיילים
מגניבים לכל אירוח

מוסיקה קצבית
ואווירה מטריפה

משחקים אלכוהוליים
ופרסים מגניבים

שייקים על
בסיס פירות

קינוחי
אלכוהול

תודה על הפרגונים! (:

בא לך לשמוע עוד פרטים?

מלאי את הפרטים ואשמח לחזור אלייך