מתכוני קוקטיילים עם זיו מנור

מתכוני קוקטליים אלכוהול הוא חלק משמעותי באירועים חברתיים של בוגרים.
הוא מרים את מצב הרוח, משחרר את הנוכחים ויוצר אווירה שמחה וכיפית.
גם אם אתם לא צרכני אלכוהול גדולים במיוחד, תוכלו לשדרג את האירוע שלכם עם קוקטיילים מרעננים, צבעוניים, טעימים ומקפיצי מצב רוח.
תוכלו להכין קוקטיילים קלאסיים מתכונים או לנסות ולהכין קוקטיילים מפתיעים לפי טעמכם האישי.

בואו נכיר את מתכוני קוקטיילים המיוחדים של זיו

לפני שתקפצו ישר מתכוני קוקטיילים, צריך להבין במה בכלל מדובר.
קוקטייל הוא למעשה משקה המשלב בתוכו מספר סוגי משקאות,
חלקם אלכוהוליים ומקצת מהם יכולים להיות תוספת כמו מיצי פירות, משקאות מבוססי חלב או שמנת, משקאות מוגזים ועוד.
ערבוב המשקאות ממתן את אחוז האלכוהול במשקה ונוצר קוקטייל עשיר בטעמים שונים, טעמים המושפעים מהאלכוהול והתוספות שבו.
קוקטיילים מוצלחים מאפשרים להרגיש את הטעמים השונים של המשקאות וגורמי האלכוהול המרכיבים אותו.
יש הטוענים כי קוקטיילים מתאימים לאנשים בעלי חך עדין ורגישות גבוהה לטעמים.
קוקטיילים נתפסים לרוב כמשקה קר ומרענן,
לפעמים בגרסה קפואה, לפעמים כברד גרוס ואפשר למצוא גם משקאות קוקטייל בצורה חמימה לימי החורף הקרים.
קוקטיילים אפשר למצוא כבר מראשית ההיסטוריה ולאורך כל התקופות.
במהלך המאה ה 19 החלו ברמנים להפיץ מתכונים של קוקטיילים קלאסיים.
המתכונים עברו לברמנים אחרים ולאנשי מקצוע מתחום האלכוהול.

קוקטיילים מפורסמים

את מתכוני קוקטיילים אפשר לחלק לפי סוגי המשקאות האלכוהוליים המרכיבים אותם
ועל פי רוב שמם יקבע לפי מרכיב האלכוהול המרכזי בהם ובהתאם גם לפי התוספות המתלוות אליהם.
קוקטיילים נטולי אלכוהול מתאימים גם לילדים ולנמנעים מאלכוהול והם נקראים בתוליים, וירג'ין, על שם היותם נטולי אלכוהול.
משקאות המבוססים על מיצים כמו תפוזים או שיש בהם נגיעה של לימון יקראו סווארים, חמוצים.
לכל קוקטייל יש את כוס ההגשה המומלצת עבורו ולפעמים גם קישוט מסורתי כמו מטריה קטנה לקוקטיילים קיציים,
ציפוי מלח על ראש הכוס למשקאות מרגריטה, או פלח לימון לקוקטיילים חמוצים.

קוקטיילים קלאסיים מתכונים

במהלך המאה ה 19 החלו ברמנים וחברות ייצור אלכוהול להעביר הדרכות אלכוהול
לאנשי מקצוע והעבירו מתכונים של קוקטיילים שהפכו לנפוצים וקלאסיים.
הקוקטיילים הקלאסיים הפכו לכאלה כשעברו ממקום למקום
ואנשים החלו לבקש מברמנים להכין קוקטיילים שטעמו במקומות אחרים.
כך נדדו משקאות קוקטייל בעזרת מגלי ארצות וסוחרים ממדינות אירופה לדרום אמריקה
ומשקאות אחרים חזרו איתם כשחזרו לארצותיהם באירופה והפכו למוכרים בכל העולם.
אפשר לחפש להכנת קוקטיילים קלאסיים מתכונים בכל רשת האינטרנט
או לבחור בקורס מקצועי המקנה את הידע הנדרש באלכוהול, בציוד הנדרש ובצורת ההגשה.

קוקטיילים נהדרים

קוקטייל אולד פאשנד הוא כנראה משקה הקוקטייל הראשון שתועד. מקורו כנראה בניו יורק.
להכנת המשקה תצטרכו 45 מ"ל וויסקי או בורבון, משקה אנגוסטורה ביטרס,1 כפית סוכר וקליפת תפוז.
להכנה שמים את הסוכר ומתיזים שתי התזות של אנגוסטורה ביטרס, לאחר הוספת הוויסקי מערבבים היטב עד שכל הסוכר נמס.
לאחר מכן מוסיפים כמה קוביות קרח, מערבבים היטב ומגישים בכוס קלאסית המיועדת לקוקטייל זה אשר נקראת אולד פאשנד מקושטת בקליפת התפוז.
שמו של קוקטייל המרגריטה הוא אחד הסיפורים המסקרנים ויש גרסאות שונות לגבי מי היא באמת מרגרט שעל שמה קרוי המשקה.
הסיפור העסיסי ביותר הוא על שחקנית אמריקאית שבזמן תקופת היובש בארה"ב נהגה לחצות את הגבול למקסיקו כדי לשתות אלכוהול ואהבה את הקוקטייל הזה במיוחד.
את המרגריטה תוכלו להכין בקלות ותזדקקו ל 60 מ"ל טקילה סילבר, 30 מ"ל קאונטרו, 45 מ"ל מיץ ליים ומלח.
את כל המרכיבים משקשקים בשייקר ייעודי לקוקטיילים, מוסיפים קרח ומשקשקים שוב.

מתכוני קוקטיילים קיציים

בשל היותם מאוד ורסטיליים אפשר להתאים את משקאות הקוקטייל לעונה ולמיקום.
כך למשל במדינות קרות אפשר למצוא סנגריה ומשקאות קוקטיילים המבוססים על יין חם ואילו בארצות השמש והחום יהיו נפוצים קוקטיילים קיציים מתכונים הכוללים קרח בצורות שונות וקישוטים אופייניים כמו שמשיות קטנות, או קשים ארוכים לכוסות ארוכות שמחזיקות לאורך זמן.
קוקטיילים קיציים נפוצים בעיקר ביעדי נופש, על חופי הים והם מתאימים לאזורים אקזוטיים ואז אפשר למצוא במתכונים הללו גם פירות טרופים כאלה ואחרים.
אחד ממשקאות הקוקטייל המזוהים ביותר עם אווירת קיץ וחוף הוא הפינה קולדה.
את המצרכים המקוריים שמשתמשים בהם בדרום אמריקה אולי לא תוכלו למצוא, אבל תוכלו בקלות להכין אותו בבית.
להכנת פינה קולדה – 60 מ"ל רום בקרדי לבן, 30 מ"ל קרם קוקוס עם שתי כפיות סוכר, 30 מ"ל שמנת מתוקה, 180 מ"ל מיץ אננס, חצי כוס קרח גרוס.
מערבבים את הכול בבלנדר, גורסים למרקם דק ומגישים.

קוקטיילים למסיבה

כמו משקאות רבים אחרים, הדאקירי, נדד לארצות הברית על ידי קצין בחיל הרפואה האמריקאי שהפיץ את המשקה עם חזרתו מקובה לוושינגטון הבירה.
המשקה הפך לאהוב על רבים ומפורסמים ביניהם הנשיא קנדי והסופר ארנסט המינגווי שאף זכה לגרסה אישית של דאקירי.
לדאקירי קלאסי תצטרכו 60 מ"ל רום בקרדי, כפית סוכר מומסת בכפית מים, כף מיץ ליים, 20 מ"ל מים קרים רצוי מינרליים וקרח.
משקשקים היטב בשייקר ייעודי ויוצקים לכוס מרטיני שקוררה היטב, לקישוט מוסיפים פלח לימון.
ישנן גרסאות שדרוג רבות לדאקירי כמו שימוש במיץ רימונים, גרנדין, מיץ אשכולית ועוד.

מתכוני קוקטיילים פשוטים

אם הגעתם עד לכאן, סביר להניח שהבנתם שמשקאות קוקטיילים אינם מסובכים או מורכבים להכנה כל עוד תשתמשו באלכוהול איכותי ותתאימו את המרכיבים הנכונים.
תוכלו להוסיף קישוטים ולהשתמש בכוסות מתאימות ואת כל זה תוכלו לעשות בעצמכם בבית.
לערב זוגי נחמד, לאירוח חברים או לפינוק אישי שלכם.
כדי להכין קוקטיילים טובים רצוי להצטייד באלכוהול מכמה סוגים, ציוד כמו שייקר, כפיות ערבוב, קרח ובלנדר.
אם תרצו להתמקצע תוכלו להירשם לסדנת קוקטיילים שבה תוכלו לרכוש את כל הידע הדרוש לכם.

מתכוני קוקטיילים בכל בית

המוחיטו, אחד המשקאות המפורסמים והנפוצים שהגיע מקובה, מופיע באירועים רבים, קל להכנה ואהוב על רבים.
כל שדרוש לו הם פלחי לימון, עלי נענע לפי הטעם, 45 מ"ל רום לבן, ספרייט וכוס היי בול. כוס גבוהה. את הלימונים חותכים לפיסות קטנות ומניחים יחד עם עלי הנענע בתחתית הכוס, כותשים אותם יחד עד שמתקבל מיץ ועליו מוסיפים את הרום, הספרייט והקרח.
חשוב לא למלא את הכוס עד סופה ולערבב עם כפית ערבוב.
ולסיום נעבור למשקה אירופי, איטלקי, קוקטייל בליני פשוט וקסום. המרכיבים הם שלושת רבעי כוס יין מבעבע יבש ו 50 מ"ל שנאפס אפרסקים.
את היין הצונן מוזגים לכוס שמפניה ומיד מוסיפים את השנאפס מעליו. הבעבוע של היין יוצר את הערבוב בין שני סוגי המשקאות.
את הבליני נהוג לקשט בפרי עדין בתחתית הכוס או עם דובדבן מסוכר.
כמו תמיד כי גם במשקאות קוקטייל העיניים נהנות ראשונות וצבעוניותו ומראהו של הקוקטייל יקסום עוד לפני שבכלל טעמתם אותו.
השקיעו בכוסות מתאימות, קישוטים ופירות לקישוט וללא ספק כל אירוח וכל מסיבה תהיה מעולה עם התוספת של הקוקטיילים המקצועיים

כנסו לסיפור האישי של זיו מנור

עקבו אחרינו באינסטוש לקבלת מתכונים חמים ומדליקים