סדנת הקוקטיילים של זיו מנור 

זיו מנור והצוות הגיעו לגדרה כדי להעביר סדנת קוקטיילים חוויתית, קומית ומהנה. העובדים למדו, שתו, צחקו והתחרו ביניהם מי ישתה מהר יותר בקבוק בירה. מוזיקה מדליקה, פרסים מגניבים בווילה מהנה עם בריכה אין ספק שהיה ערב מוצלח במיוחד.

סדנת אלכוהול

הסיבות ללמוד להכין קוקטיילים בסדנאות גיבוש

ערבי גיבוש, הם מאותם ערבים בעבודה שמחלקים את קהל העובדים לשניים: כאלו שזורמים ובאים בכיף וכאלו שמעקמים פרצוף ומתבאסים שהם צריכים להגיע על חשבון הזמן שלהם לעוד מפגש, שאיך שלא נהפוך אותו קשור לעבודה. אז לפני שאתם מתחילים לעקם להם פרצוף, לסמן אותם בפנקס השחור ולהכין להם כבר את המכתב שמזמין אותם לשימוע – קחו צעד אחורה.

סביר להניח שלפחות חלקם הגדול של אותם עובדים, לא מתבאס להגיע בגלל שהם לא לויאלים למקום העבודה, לא אוהבים את מה שהם עושים או לא מסתחבקים עם הקולגות שלהם. יכול מאוד להיות שאותם אנשים פשוט מחוברים כל כך לזמן שלהם, שמפגש שקשור בעבודה על חשבון הזמן הפנוי שלהם, מתנגש להם עם השגרה והדרך בה הם נוהגים לחיות.

כלומר, הפרדה בין העבודה לבית וזה בסדר. מה שכן, זה בטח לא נעים בתור מארגנים של ערב גיבוש להיתקל בפרצופים ממורמרים ולהרגיש שעושים לכם טובה, במיוחד אחרי שאתם טורחים ומשקיעים, אז על מנת להמנע מאותו מצב, אתם פשוט צריכים לחשוב במהלך הארגון שלכם, על ערב גיבוש שיכיל בתוכו אטרקציה מספיק מפתה שתגרום לעובדים שפחות מתחברים לרעיון של ערב גיבוש, לצאת מהקונכיה שלהם.

חפשו אטרקציה שהם יעופו עליה, כזו שבלי קשר לערב הגיבוש הם ירצו לקחת בה חלק. וכאן נכנס האלמנט החשוב ביותר בכל הקשור לארגון של ערב גיבוש. מציאת האטרקציה והפעילות שגם תדבר לכולם, אבל בעיקר שתגרום לאנשים מראש לרצות לקחת חלק בערב גיבוש שכזה.

ברוכים הבאים לעולם הסדנאות

על האש, משחק באולינג, קריוקי, או סתם מפגש חברתי בחצר הבית של אחד העובדים הם דרכים חביבות להעביר ערב גיבוש, אבל זה כל מה שזה – חביב ולא יותר. לערב כזה, שאין בו יותר מדי ערך ותוכן אומנתי, אתם לא באמת יכולים לצפות שכל העובדים ירוצו ויעמדו בתור להיות שותפים, נכון?

לכן, חשוב מאוד כי בפעילות גיבוש לעובדים תאפשרו להם לקחת חלק בסדנה שלא רק תעביר להם את הזמן ותאפשר לכם לסמן וי על עוד ערב גיבוש, אלא כזאת שגם תיתן להם ערך, שהם יוכלו ללמוד ממנה ובעיקר להנות, לצחוק, להשתחרר ולשבור קצת דיסטנס עם הצוות המנהל.

סדנאות שנותנות ערך

אם כן, נשאלת השאלה, מה באמת יכול לתת ערך לעובדים? והתשובה היא כמובן סדנאות. עולם הסדנאות מלא בתוכן מעשיר, ועכשיו כל שנותר לעשות הוא למצוא את הסדנה הרלוונטית לעובדים שלכם.

סדנת הכנת עוגות שוקולד, לצורך הדוגמא שלנו, יכולה להיות סדנה מהנה וחוויתית בה העובדים באמת לומדים משהו. הם לומדים להכין כדורי שוקולד. הבעיה היא, שככל הנראה, סדנה זו תדבר לפלח מאוד מצומצם של עובדים, מה שיגרום לאלו שהגיעו להתבאס, ואלו שממילא לא רצו להיות נוכחים, להרגיש שהם צודקים והם פשוט מבזבזים את הזמן שלהם.

אם כך, איזו סדנה יכולה למלא את הצורך המשולב הזה של גם להניע אנשים לצאת מהבית לערב הגיבוש עם חיוך וגם באמת ללמד משהו? סדנאות קוקטיילים, יין ואלכוהול כמובן.

על סדנאות קוקטיילים ואלכוהול

זוכרים את אותם עובדים אדישים וממורמרים שלא ממש בא להם להיפגש אתכם אחרי שעות העבודה? ברגע שתגידו להם שערב הגיבוש הולך לכלול סדנת קוקטיילים, אלכוהול והרבה ממנו, סביר להניח שמצב רוחם והרצון שלהם ישתנו מקצה לקצה. אלכוהול, איך שלא תהפכו את זה, הוא אחד מאותם שוברי שיגרה, וכשהוא לא מגיע על הדרך, אלא כאטרקציה המרכזית של הערב, הוא הופך להיות כלי שמרכך גם את הקשוחים ביותר.

בנוסף לכך, סדנאות אלכוהול וקוקטיילים כבר צברו לעצמם קהל מעריצים גדול ששמח להמליץ עליהם לחברים, שכן הם מספקים את החיבור המושלם שבין ערך לימודי לחוויה משחררת ומהנה עבור העובדים.

ערב גיבוש

מה קורה בסדנאות אלכוהול?

אם עולם הסדנאות זר לכם, והאסוציאציה שעולה לכם לראש כשאתם שומעים על המושג הזה היא ערב רגוע ושקט, אתם כנראה לא ממש מחוברים. סדנאות אלכוהול, הם 100% אנרגיה וטירוף. הן מתנהלות בהילוך גבוה, כוללות מוזיקה מקפיצה, משחקי שתיה מטורפים, אווירה מצחיקה ומחוייכת, וכן, גם העובדים חוזרים הביתה עם סט יכולות חדשות שכן, הם לומדים סוף סוף איך להכין את כל הקוקטיילים שהם תמיד שמעו עליהם או ראו בסרטים.

בסדנאות אלכוהול, כמו אצל זיו מנור למשל, אחד מהגורמים החשובים ביותר לצד האלכוהול כמובן, הוא המנחה. המנחה הוא זה שמנווט את הערב ומשתף את הקהל ובעזרת משחקי שתיה, ניסיון וידע, קורא את הקהל ומפעיל אותו בצורה שמאפשרת לכולם לקחת חלק.

סדנת קוקטיילים

באים לשתות, לא ללמוד

אז אחרי שהבהרנו למה סדנאות כאלו מוצלחות ומה הן מאפשרות, והסברנו לכם שערב כזה שידוע מראש כערב מהנה, יצליח לרכך גם את העובדים שלא ממש רוצים לבוא ויגרום להם להגיע עם חיוך כי הם יודעים שהזמן שלהם לא הולך להתבזבז, נשים לרגע את הכיף בצד ונמנה כאן כמה סיבות שבאמת כדאי ללמוד להכין קוקטיילים:

סיבה ראשונה- ובכן, ידע זה כח. אז נכון שלא תלמדו בסדנה כזאת את סודות האטום, אבל ידע בהכנת משקאות הוא תמיד מבורך. בין אם אתם עומדים לארח אנשים או שסתם בא לכם לחזור אחרי יום עבודה ולפנק את עצמכם במשקה טעים, אחרי סדנה כזו יהיה לכם את הידע הנדרש להכין משקה מעולה.

סיבה שנייה- כי זה חסכוני. למה לצאת לבר קוקטייל ולשלם מחירים מופקעים, כשאתם יכולים להכין את אותו משקה בדיוק ואפילו יותר טעים כשאתם בבית? כל מה שתצטרכו זה את חומרי הגלם, ואת היכולת לשלב בין המשקאות השונים ולהוציא קוקטייל מעולה.

סיבה שלישית- להרשים. בואו לא ננסה להתייפייף. אנחנו תמיד אוהבים להרשים. חברים, בני משפחה או אפילו דייט. אנחנו אוהבים להרשים ובכל תחום. וכן, לדעת להכין קוקטיילים איכותיים וטעימים, זאת יכולת שבסיטואציה הנכונה בהחלט יכולה להרשים את האנשים שחשוב לכם לעשות להם וואו.

סיבה רביעית- כי זה פשוט כיף. תחשבו על זה, אתם כל היום עובדים ובכל יום עבודה שעובר אתם צוברים עוד ועוד ידע אבל כזה שקשור בתחום בו אתם עוסקים. מה עם להעשיר את הנשמה בכמה כלים חדשים? מה עם ליהנות מיכולות חדשות, שגם אם לא יהיה לכם יותר מדי מה לעשות איתם ביום יום, לפחות הם יהיו שם? הכי כיף זה ללמוד דברים חדשים. בכל תחום.