הבר הביתי לא יהיה מושלם ללא סט כוסות מרהיב מקצועי ומגוון. מומלץ לקנות כוסות שקופות כאלו "שלא מסתירות" את המשקה ויש להתאים את גודל מנת המזיגה לגודל הכוס ולהניח כוסות וודקה ובירה במקום מיוחד במקפיא.

  • כוס מרטיני: משמשים להגשת וורמוטים, מרטיני קוקטייל וקוקטיילים רבים נוספים.
  • כוס קוקטיילים: יפה וגדולה וחשוב שתהיה שקופה
  • קולינס: כוס צרה וארוכה המשמשת לערבוב של שני משקאות : ג'ין וטוניק, רום וקולה , וודקה ראשן , קמפרי תפוזים ועוד.. ניתן להגיש את המשקה החריף והמשקה הקל באותה כוס או למזוג את המשקה החריף בכוס ואת המשקה הקל בקנקן בנפרד, מוגשים בה גם לא מעט קוקטיילים.
  • אולד פאשן: כוס וויסקי, כוס חזקה, נמוכה ורחבה, מיועדת בעיקר לוויסקי אך גם לכמה קוקטיילים ספציפיים כמו למשל: רוסי שחור , מסמר חלוד ועוד
  • כוסות שרי: משמשות להגשת שרי ופורט, יינות מתובלים ומחוזקים או להגשת ליקרים נקיים ללא קרח
  • כוסית סניפטר: כוס בלון המיועדת לקוניאק, ברנדי וליקרים מאוד איכותיים – בנדיקטין, שארטרז. ככל שהברנדי או הקוניאק איכותיים יותר כך הוא יוגש בכוס גדולה יותר. על מנת לפתוח את המשקה יש להגישו בכוס מחוממת או על ידי שרף שבאמצעותו ניתן להדליק את הכוס או באמצעות מים חמים שנמזגים לכוס ומחממים אותה
  • כוס מרגריטה: כוס מיוחדת נמוכה ורחבה מאד תוגש תמיד כתר מלח
  • כוס בירהכוס כבדה במיוחד שיש לאחסנה במקרר או במקפיא
  • כוס יין לבן: כוס גבוהה וצרה , יש למזוג 3/4 מגובהה הכוס ולהקפיד על טמפרטורה קרה של היין
  • כוס יין אדום: כוס חזקה יותר מהכוס ליין הלבן , מזיגה עד לכדי 1/2 מגובהה הכוס
  • כוס שמפניה: המומלצת היא הכוס הצרה והארוכה מכיוון שהיא שומרת על טמפרטורת השמפניה ומונעת מגזים לצאת החוצה. הגירסה השניה הינה כוס שדומה לכוס מרטיני אבל עם פינות מעוגלות יותר, כוס יותר סקסית לאירועים יוקרתיים
  • כוס שוט: מיועדת לוודקה נקיה, לליקרים המוגשים קפואים, לשתיית טקילה נקייה או להקפצה ולקוקטיילים כמו : B52

המלצות על זיו מנור