052-2457843

X

קוסמופוליטן:כמו "בסקס והעיר הגדולה" רק אצלכם בבית

קוסמופוליטן הוא המשקה המושלם לאירוח ולרגעים של כיף בסדנאות קוקטיילים של זיו מנור תוכלו ללמוד על סודות הכנה של הקוקטייל האהוב.

הכנת קוסמופוליטן עם זיו מנור

זיו מנור, מיקסולוג ואמן אלכוהול, מלמד בסדנאות הקוקטיילים שלו, בין היתר, גם איך להכין קוסמופוליטן נהדר לאורחים ולרגעים של כיף משפחתי, ובמאמר הזה נתעכב קצת על הסיפור מאחורי המשקה האקזוטי הנפלא הזה, נלמד איך מכינים אותו ממרכיבים פשוטים שיש כמעט בכל בית, ונתכנן אירוע, לא משנה מאיזו סיבה, רק כדי להזמין סדנת קוקטיילים שתקפיץ את האורחים ותעשה ערב של כיף לכולם.

הקליקו על הסרטון לראות איך מכינים את הקוקטייל המושלם
נגן וידאו אודות קוסמופוליטן

אז בואו נדבר רגע על ההיסטוריה של קוסמופוליטן

בהשוואה למשקאות אחרים, קוסמופוליטן הוא קוקטייל שאפשר לזהות מיד. הנוסחה הסמוקה-ורודה הזאת, בטעם החמוץ-מתוק
עם תערובת של וודקה, מיץ חמוציות ולימון, נולדה לפני שחר רנסנס הקוקטיילים.
בכוס המרטיני המשולשת, זהו משקה מרהיב, שתמיד היה ותמיד יהיה קלאסיקה מודרנית. יש מספיק ויכוחים ארוכי שנים על מי שבאמת
יצר את הקוקטייל הזה, אבל מה שעוד יותר מעניין הוא צוות הדמויות והנסיבות האגדתיות שהפכו אותו לפופולרי.

קוסמופוליטן קוקטייל מיוחד למסיבות ואירועים

המקור הברור ביותר להפצה התרבותית של קוסמופוליטן היה הסדרה 'סקס והעיר הגדולה', שם הוא נכנס לתודעה הציבורית כמשקה החותמת
של קארי בראדשו. הכוס העדינה, דמוית עקב הסטילטו, תפקדה כמתווה הנצחי של הבילוי החברתי שלה.
אבל לפני שהוא הפך להיות משקה הבית של HBO, הוא עבר דרך מעגלים חברתיים רבים, מהקהילה הגאה בפרובינסטאון
ועד ברים ומסעדות הומות ברחבי מנהטן. בסופו של דבר, המשקה האקזוטי הזה משך את תשומת ליבן של חברות המשקאות,
וכשהוא זינק אל המסך הקטן, הפופולריות שלו עלתה מחדש.
בסופו של דבר, הקהל של קוסמופוליטן התרחב הרבה מעבר לדיונים הנרחבים על איידן נגד מיסטר ביג, והפך למרכיב קבוע בתפריטים של מסעדות שלושה כוכבי מישלן. עד היום, קוסמופוליטן עדיין אהוב על אנשים מכל שכבות האוכלוסייה בשל התחושה הנוסטלגית שהוא מביא איתו, שמזכירה עידן אחר.

הקוסמופוליטן בסטייל חדש

קוסמופוליטן נולד לפני מלחמת העולם השנייה. בתחילת דרכו הוא נקרא וודקה גימלט.
הגימלט נוצר מתוך צורך להוסיף טעם לוודקה או לג'ין, כי למשקאות הברים באותה תקופה היה טעם ממש גרוע.
לאחר מלחמת העולם השנייה, אנשים גילו את הקוואנטרו בצרפת, והמשקה הזה הפך לקמיקאזה, כלומר למשקה שיש בו וודקה, מיץ ליים וליקר תפוזים.
בשנות השמונים, הוסיפו מיץ חמוציות למרכיבים הבסיסיים האלה על מנת ליצור את המשקה היפה הזה, והנה לכם הסקופ האמיתי על קוסמופוליטן.
לקראת סוף שנות השמונים, ברמנים במסעדות יאפיות יוקרתיות בניו יורק התחילו להציג את המשקה הוורדרד בכוסות מרטיני מעוצבות,
והוא השתלב באופן מושלם בסצנות ארוחות הערב היוקרתיות, ונמכר בכמויות אדירות.

מתכון לקוסמופוליטן: נהדר לאירוח ולרגעים של כיף משפחתי

מתחילים עם קירור כוס מרטיני משולשת: מניחים קרח בכוס, ועד שהיא מתקררת, ניגשים להכנת המרכיבים הפשוטים יחסית ושסביר להניח שנמצאים בכל בית:
20 מיליליטר וודקה בטעם אננס
מיץ חמוציות קר מאוד
מיץ לימון סוואר
ליקר תפוזים: אפשר לבחור מסוג קוואנטרו, מרנייה, או טריפל סק.
מוזגים 20 מיליליטר ודקה לכוס המשולשת
מוזגים 20 מיליליטר מיץ לימון סחוט
מוזגים 20 מיליליטר ליקר תפוזים
סוגרים עם מיץ חמוציות, כמעט עד סוף הכוס, לאט לאט בלי למהר

אף פעם לא שוכחים את צורת ההגשה, שימו לב:

לוקחים קליפת תפוז, שיש בה שמנים אתריים, וסוחטים אותה יפה מעל המשקה.
לוקחים ברנר או מצת, ומחממים למשך כמה שניות את הקליפה כדי שהשמנים האתריים ירדו עוד יותר למטה.
פיסה מהקליפה החרוכה מניחים בתוך המשקה, ואת הפיסה השנייה, למי שממש מקפיד, מעבירים בתנועות סיבוביות מעל שפת הכוס.
והנה לכם קוקטייל ביתי, קל להכנה. עכשיו הגיע הזמן לטעום את המשקה הנפלט, בטעם חמצמץ ועדין, שכיף לשתות בלי להשתכר אבל כזה שעושה המון שמח.

כמה הערות על החלפות והתאמות לפי הטעם

  • מיץ לימון מוסיף המון, אבל אפשר לשחק עם רמת החמיצות בהתאם להעדפות. אם, למשל, אתם לא משתגעים על משקה ממש חמוץ, מוזגים קצת פחות מהסוואר.
  • ליקר התפוזים מיועד לתוספת קצת מתיקות.
  • במקום מיץ חמוציות, אפשר להכין קוסמופוליטן ממיץ רימונים או כל מיץ אדום אחר.
  • בקבוק סוואר מכיל 3/4 מיץ לימון סחוט טרי מזוקק, ורבע סוכר, על ליטר מים. אם אין לכם סוואר, אתם יכולים פשוט לסחוט כמה לימונים ולמזוג לכוס.

לגבי הוודקה:

חשוב להקפיד על המידות, למרות שבמתכון המקורי, כמויות הוודקה הן 45 מיליליטר.
למתכון ביתי כמויות של 20 מיליליטר מספיקות לאירוח או לחוויה משפחתית, ואם ההעדפה היא למשקה חזק יותר, אפשר להוסיף יותר ודקה,
ואפשר גם לבחור אותה בטעמים שונים. אננס נותן למשקה טעם אקזוטי.

נקודה שחשוב להפנים, רגע לפני סיום

אם חשבתם שזה משקה לנשים בלבד, אתם מוזמנים לחשוב שוב. גברים ונשים בכל הגילאים, ומכל שכבות האוכלוסייה מציגים בגאווה את המשקה הזה בכל אירוע, ועכשיו גם אתם יכולים.
רוצים לשמוע עוד על היתרונות של הגשת קוסמופוליטן או כל קוקטייל יפה אחר שיהפוך אתכם למארחים הכי מבוקשים בחוגים החברתיים שלכם?
זה הזמן לקבוע סדנת אלכוהול כיפית ומקפיצה, עם שעשועונים, משחקים, והמון אלכוהול משובח בהנחיית זיו מנור, מאסטר הקוקטיילים.

כמה תשובות לשאלות נפוצות שזיו מנור נשאל על קוסמופוליטן:

איך היית מתאר קוקטייל קוסמופוליטן?

קוסמופוליטן הוא קוקטייל שעשוי מוודקה, ליקר תפוזים, מיץ חמוציות, וסוואר, או לימונים טריים סחוטים. אתם יכולים לקרוא לו 'קוסמו'
או סתם קוקטייל צבעוני שנותן את הטוויסט היוקרתי לאירועים שלכם, רק חשוב שתקפידו להכין את הקוסמופוליטן שלכם נכון. 

מה הטעם של קוסמופוליטן?

פרופיל הטעם של קוסמופוליטן מקבל חמצמצות מהלימון, קצת מתיקות של טעם תפוזי מהטריפל סק או מהקוואנטרו, ודחיפת טעם מהוודקה.
האיזון בין הטעם המתוק לחמצמץ וחוזק האלכוהול משתנה בהתאם להעדפות הטעם שלכם.

מה מגישים ליד קוסמופוליטן?

קרקרים וגבינה הם הליווי המושלם לקוסמופוליטן. את החדות של הקוקטייל משלימה גבינת ברי רכה וקרקר פריך,
והמהדרים מוסיפים כמה דובדבנים כדי להעצים את הטעם הפירותי של המשקה

הקליקו מתכון לקוקטייל קוסמופוליטן:)

בא לך להקפיץ את האירוע הבא שלך?  התקשרו אלי לשיחת הכרות וללא התחייבות 052-245-7843
להשארת פרטים הקליקו 

דברו איתי