קוקטיילים מפנקים רק עם זיו מנור

קינוחים אגדיים של שוקולד ואלכוהול

זיו מנור, אלוף סדנאות האלכוהול בארץ, מתארח בתוכנית הבוקר של ערוץ 14, אצל המנחים אור הלר וליאור קינן. הוא מגיע עם אנרגיות טובות ושמחת חיים, כתמיד, וסוחף עמו את הנוכחים באולפן לאווירה תוססת.
הכתבה המשודרת עם זיו מנור נושאת את הכותרת: "קוקטיילים, חלומות ושוקולד", וכך זה הלכה למעשה: קוקטיילים וקינוחים שהם פשוט חלומיים.
זיו מנור מכין שני קוקטיילים ושני קינוחים עם שוקולד ואלכוהול. המנחים ואורחת הנמצאת עימם באולפן מתמוגגים מהטעמים המטריפים.
צפו בסרטון, ותלמדו גם אתם, מהמומחה מספר 1 בישראל, איך מכינים בבית בקלות ובכיף את המתכונים הכי שווים.

חיבור הקסם של שוקולד ואלכוהול
בתחילת הסרטון ישנם חילופי ברכות משעשעים עם המנחים, וזיו מנור מתבדח באומרו : "אני תמיד אומר שהאלכוהול פה באישור רופא אז אפשר לשתות", "יש מרשם"- מתלוצצת ליאור קינן.
כהקדמה לארבעת המתכונים שמיד יגיעו אומר זיו מנור: "היום אייטם מאוד מתוק ומעניין לסופ"ש : שוקולד עם אלכוהול. חיבור נהדר, חיבור נפלא. שניהם גם סוג של מעוררים רגש, שניהם גם עושים שמחה, ושניהם טעימים".

קוקטייל מקפיץ של שוקולד ואן גוך אפרסקים
זיו מנור אוחז מגש עגול, ועליו שלוש כוסיות חומות, עשויות משוקולד, ומדגים את המתכון הראשון: "אז בואו נתחיל עם צ"ייסר שוקולד וואן גוך אפרסקים". שהכוס משוקולד", אומר אור הלר. "ברור", מוסיף זיו מנור, "בסוף אוכלים אותה". ומוזג ואן גוך אפרסקים בכל כוסית שוקולד.
השלושה נראים מרוצים, ולוקחים כל אחת כוסית קטנה. באווירה מבודחת זו מדרבן אותם זיו מנור להרים כוסית "לחיים", ובאווירה תוססת זו שלושתם מרימים כוסית.
זיו מנור מסביר:"השילובים צריכים להיות מיוחדים, כי אפרסק ושוקולד זה שילוב נהדר. אז אחרי שתשתו צ'ייסר עם הוואן גוך תנשנשו את כוסית שוקולד. זה ככה כיף בין מנה עיקרית למנה האחרונה, ויכין אותנו לקינוח. נחמד, טעים ומעניין".
"ואוכלים את הכוס", מוסיפה ליאור. "בדיוק", מאשר זיו מנור.
ועוברים למתכון הבא.

קוקטייל שוקולד מגרה

טארלטים מושלמים ברוטב שוקולד אלכוהולי
"טאלטים אתם אוהבים?", פותח זיו מנור. "מאוד", משיבה ליאור. "מצוין", אומר זיו מנור.
הוא לוקח את המוצרים, תוך שהוא מציין מהו כל מוצר, ומכניסם בזה אחר זה לבלנדר. ואלו המוצרים : "גנאש שוקולד משובח, שהכין רונן מ"אמיליה ושוקולד", ליקר שוקולד מריר של "יקב לביא", לחיזוק. עוד חיזוק ואן גוך קרמל".
בעודו מכניס את המוצרים אומרת ליאור בצחוק: "אל תחסוך, אור צריך את זה הבוקר".
וזיו מנור מתאר את יתרונות המתכון: "זה מעלה אנרגיות, זה נחמד. גם כיף לעשות את זה בסוף הארוחה. ונשאר לנו רק כמה שניות להפעיל", אומר, ולוחץ למספר שניות על הבלנדר.
הטארלטים כבר מוכנים", ממשיך זיו מנור. כל הלילה הכנתי, יצא לי דווקא נהדר".
"אתה ומיקי שמו", מתבדח אור הלר. "בטח, מזה", עונה זיו מנור בהומור, וממשיך: "כל מה שנשאר לנו זה למזוג את הרוטב שוקולד המיוחד".
בעודו מוזג את הרוטב על גבי הטארלטים הוא אומר שיש להכניס את הכול למקפיא לפני האכילה.
הוא מפרט את רכיבי הטארלטים : שוקולד מריר, קרמל וגנאש שוקולד לבן.
לסיום הוא מעטר את הטארלטים בתותים, ומסביר "מפנק עם תותים, תותים מוסיפים, והניגודיות של אדום. זה לבן אז יש לנו גם פוקוס מלמעלה".
ליאור קינן מתפעלת :"זה אחד היפים", "אני יכול לארוז לך אם את רוצה", אומר זיו מנור. "אני מעוניינת", משיבה ליאור מיד, וזיו מנור צוחק ואומר :"ואז הרוטב האלכוהולי על הטארלט כולו, והתות מפנק צבעוני ונחמד".
המתכון מתאים לסוף הארוחה. הוא מיועד להקפאה, לכן לא אוכלים אותו כעת. אור הלר והאורחת לא מתאפקים ונוגסים מהתותים היפים. כולם במצב רוח מרומם.

גליליות מופלאות של קרם פטיסיה בליקר שוקולד
גם המתכון הבא, על פי זיו מנור, מתאים לסוף הארוחה.
הוא לוקח קרם פטיסיה וליקר שוקולד מנטה של "יקב לביא", מערבב להמחשה בכלי הנראה ככד צבעוני. בסיום הערבוב מציין שאת כל זה הכניס קודם לכן לשק זילוף למקרר לכמה שעות, ולכן לוקח את שק הזילוף שהכין מבעוד מועד, וכעת מזלף על גבי גליליות מתוקות עם מילוי מוכן מראש ממוצרים אלו. הוא מוסיף זילוף מלמעלה ומתאר :"הכול אלכוהולי, הכול צריך להראות יפה, וסוג של קינוח נחמד. גם לילדים זה טוב, אגב, אחוזי אלכוהול נמוכים", הוא מוסיף, ומעורר צחוק באולפן. בסיום זיו מנור מגיש את הקרם פטיסיה, אור הלר וליאור קינן אוכלים בהנאה רבה.

קוקטייל מדליק של שוקולד, ואן גוך אסאי וליקר דובדבנים
"ומה הכנתי לכם פה בסוף?" שואל זיו מנור, ומשיב: "רוטב שוקולד משובח. שמנת בשוקולד מריר". זיו מנור מערבב את המוצרים במחבת ומציין: "גנאש שוקולד משובח, אני מכין אותו ככה , נותן לו ערבוב יפה, הכול מוכן",
בסיום הוא מוזג לתוך שייקר, ומציין :"ואלכוהול אנחנו חייבים. אז הפעם אנחנו נוסיף ואן גוך אסאי, שזה פרי אקזוטי, וליקר דובדבנים. דובדבנים ושוקולד זה שילוב נהדר".
"ואוו", נפעמת ליאור קינן.
המוצרים נכנסים לשייקר, וזיו מנור מסביר : פשוט אני ככה מרגיע את כל השוקולד, מרגיע את כל השמנת, מרגיע את כל החום הזה. גם מול האורחים זה נחמד. זה מוסיף עניין, זה מוסיף כיף. מערבב את הכול. ושימו לב להגשה כמה שניות", אומר בעודו מערבב, "וזה מוכן".
זיו מנור לוקח כוס מרטיני ומוזג את המשקה שצבעו חום, מקשט את הכוס והצלחת בקישוטים שונים בשלל צבעים וטעמים, ביניהם פרחים אכילים של נויה שדה."יפה מאוד", מתפעלת ליאור קינן. הקוקטייל ונראה מרהיב ביופיו. "מראו איזה כוס יפה", הוא אומר לאורחים. "האמת, זיו הפצצת", אומרת ליאור קינן. זיו מנור מגיש לה את הכוס עם הקוקטייל, ומברך "לרוויה", וליאור קינן מברכת: "לחיים".
"מקסים, מקסים, מקסים", מסכם אור הלר.

זיו מנור מומחה בסדנאות קוקטיילים
זיו מנור הראשון בתחום סדנאות אלכוהול. המקצועיות, הידע והניסיון שלו הם שם דבר. חוש ההומור השנינות ואהבת האדם של זיו מנור הם חלק בלתי נפרד מאישיותו. הקוקטיילים והקינוחים שהוא הכין באולפן הלהיבו את המנחים. כך גם מחוץ לאולפן – כל מי שמשתתף בסדנאות האלכוהול, סדנאות הקוקטיילים וסדנאות היין של זיו מנור שותה את המשקאות הטעימים ואוכל את הקינוחים הנהדרים, ולא מפסיק ליהנות לרגע. בנוסף, הסדנאות גדושות בפעילות חווייתית משעשעת. ההמלצות גורפות, וההזמנות רבות.

רוצים להנות מהשילוב המופלא של שוקולד ואלכוהול, כמו אור הלר וליאור קינן?
רוצים לחוות חגיגה סוחפת של טעמים וחוויות ? משקשקים, ושוברים את הקרח!
צלצלו עכשיו לזיו מנור : 052-2457843