יש משקאות ששותים אבל רק אחד שמקפיצים – הבא טקילה!
איך הפך הצמח ששימש את השבטים במקסיקו למאכל ולאריגת בדים לפני 9,000 שנה, למשקה האלכוהולי הנגיש ביותר בתקופת היובש בארצות הברית?
הכינו את המלח והלימון ואנחנו נקפיץ לכם 10 עובדות על המשקה הכי שמח על הבר:
1. קיימים מעל 400 סוגי אגבה מהם מייצרים מסקלים שונים
2. טקילה מיוצרת אך ורק מצמח האגבה הכחולה.
3. צמח האגבה מגיע לבשלות רק לאחר 10 שנים
4. טקילה חייבת להכיל בתוכה צמח אגבה בוגר
5. ככל שאחוזי האגבה הכחולה יהיו גבוהים יותר כך הטקילה תיחשב ליוקרתית יותר, בכל מקרה חייבים להיות לפחות 51% של אגבה כחולה בכדי שהמסקל יחשב לטקילה.
6. טקילה נקראת על שם העיר טקילה שבמקסיקו.
7. בתקופת היובש בארה”ב, עיקר האלכוהול שהיה מוברח לתוך ארה”ב היה מסקלים וטקילות.
8. כדי שמשקה יקרא טקילה עליו לעמוד בתקנים וחוקים רבים שנאכפים על ידי ממשלת מקסיקו בחומרה.
9. השימוש בצמח האגבה התחיל כבר לפני כ- 9,000 שנה, כאשר שבטים במקסיקו החלו להשתמש בצמח למאכל ולאריגת בדים
10. האצטקים היו הראשונים שהחלו לייצר שיכר מפקעת האגבה והיו משתמשים בו לצרכים דתיים.
מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים עם טקילה? בואו נדבר על זה 0522-457843