יום הוודקה הבינלאומי
אחחח וודקה… המשקה האלכוהולי האהוב והפופולרי ביותר ברוב המדינות בעולם. הוודקה משתלבת מעולה במגוון קוקטיילים וכמעט עם כל טעם ומשקה קל, וכך נולד לו הקוקטייל המושלם. המשקה הזה כ״כ ניטרלי, ורסטילי ואהוב ויום הוודקה שנחגג ברחבי העולם ב-4 לאוקטובר מדי שנה- זה הזדמנות מצוינת להרים כוסית ולשתות לכבודה!

הוודקה היא מילה סלאבית שנגזרת ממקור המילה ״voda" ופירושה ״מעט מים״. ישנן גרסאות שונות למקור המשקה- חלק טוענים שהוודקה מקורה בפולין, וחלק טוענים כי היא דווקא מרוסיה. מה שבטוח, לשאר העולם זה לא משנה כי הוודקה פופולרית ברוב המדינות בעולם, עוד מאז המאה ה-12!
במאה ה-12 הוודקה נוצרה בכלל לצרכים רפואיים, בגלל הסגולות הרפואיות של חומר האלכוהול. רק בסביבות שנת 1350 התגלתה הוודקה כמשקה שניתן לשתייה והאפקט שלה. הרוסים דאז השתמשו במשקה הוודקה בטקסים דתיים, ומי סירב לשתות ממנה נחשב חוטא! לקראת שנת 1600 זה היה כבר מנהג מקובל לפתוח כל ארוחה בלחם וכוסית וודקה.
להכיר מקרוב את המשקאות
בסדנאות האלכוהול מבית זיו מנור, תוכלו להכיר מקרוב את עולם האלכוהול והברים, וללמוד על נפלאות משקה הוודקה ומשקאות אחרים
בוודקה יש בין 33%- 70% אתנול (אלכוהול), בדרך כלל יש בה 40% אלכוהול ברוב המקרים. היא נוצרת על-ידי ערבוב מים עם דגנים מזוקקים או תפוחי אדמה, וחברות רבות של מותגי וודקה כיום מוסיפות לה חומרי טעם כגון פירות וסוכרים.
היתרון הגדול במשקה הזה הוא המגוון הורסטילי שלו, כך שכל אדם עם כל העדפת טעם יכול למצוא את טעם הוודקה האהוב עליו, לעומת משקאות אלכוהוליים אחרים. הסיבה למגוון הטעמים המטורף היא בסיס הוודקה שהוא חסר טעם וריח, ניטרליות שמועילה למותגי האלכוהול השונים לשחק עם טעמים ותוספות מופרעות לגמרי לוודקה. טווח הטעמים כל-כך רחב והזוי שהוא נע ממתוקים כמו סירופ מייפל, דבש ומגוון פירות, ועד לגרסאות מלוחות יותר כמו סלמון, פלפל חריף ובייקון. ברמן מיקסולוג מקצועי יודע איך לשלב וודקה עם ליקרים ועוד תוספות ולהכין את הקוקטייל המושלם. זיו מנור הוא מיקסולוג מומחה בתחום ומעביר סדנאות אלכוהול מגניבות ואינטראקטיביות ומעניק חוויה שנחקקת בזיכרון.
שילוב מנצח!
כשמשלבים באירוע חוויה יוצאת דופן ומקורית כמו סדנת אלכוהול, מצב הרוח עולה והאנרגיות בשמיים!
זוהי עובדה שאלכוהול הוא חלק כמעט בלתי נפרד מכל אירוע והוא שגורם למשתתפי המסיבה להיות שמחים יותר, משוחררים יותר וכמובן שגם מגובשים יותר. באופן כללי וודקה ידועה כמחברת בין אנשים ומחממת כל אווירה.
האירוע הופך למלא בכיף וראש טוב. מיד האווירה הופכת לפיקנטית והחוויה הופכת לבלתי נשכחת.
בדיוק כך תהפוך סדנת האלכוהול של זיו מנור עוד אירוע רגיל לאירוע שהוא חוויתי, מצחיק, ולא שגרתי ויעניק לבילוי ערך מוסף.
סדנאת האלכוהול של זיו מנור מתאימה לאירועים פרטיים ועסקיים. זיו מעביר פעילות חוויתית והומוריסטית בהשתתפות פעילה של הקהל, הוא מספר איך להכין משקאות מגניבים ורבים על בסיס וודקה, והמשתתפים מקבלים ערב מפתיע, מגבש ומרגש שכולו אלכוהול משובח שזורם בנדיבות, מוסיקה קצבית ומתנות איכותיות.

כשרוסיה ופולניה רועמות – הוודקות שותקות
המשקה שיוצר במנזרים בתחילת המאה ה-15 , ושימש בעיקר לצורכי רפואה בשל אחוז האתנול הגבוה שבו, הפך לאחד המשקאות הפופולריים ביותר בישראל. ככל הנראה מקור הוודקה בפולין, אם כי הרוסים טוענים לראשוניות. גם על מקור השם ניטש ויכוח, הסברה הרווחת כיום היא שמקור השם וודקה, במילה הלטינית VITA שפירושה "חיים", ועל כן מכונה הוודקה "מי החיים".
בשנת 1534 נמצאו עדויות כתובות המתארות שלל מתכונים לשימוש רפואי וקוסמטי בוודקה, בין היתר: ניקוי הסנטר לאחר הגילוח והמלצה לשפשוף הגוף בוודקה בכדי להרחיק ממנו ריח רע.
באמצע המאה ה-16, בסביבות העיר קרקוב שבפולין, החלו לייצר וודקה בכמויות מסחריות.
בשנת 1620 החליטה מועצת העיר, כי על כל בעל מזקקה לקבל רישיון בתשלום, 68 מזקקות נרשמו כחוק ואילו רבים המשיכו לעסוק בזיקוק באופן בלתי חוקי.
הוודקה הפולנית הפכה למשאב יצוא משמעותי ונמכרה באוסטריה, הונגריה, אנגליה, גרמניה, ואפילו לרוסיה ואוקראינה.
בסביבות 1840 נרשמו כ-5000 מזקקות, וייצור הוודקה בכמויות גדולות השפיע על הגדלת המס על בעלי המזקקות. כמו כן גדל היקף האלכוהוליזם בקרב שכבות הביניים והשכבות הנמוכות בעיקר ואף הוטבע הביטוי "שיכור כמו פולני".
ברוסיה, הצאר אלכסנדר השני, הורה להגביל את כמות הוודקה הנמכרת , לצמצם את שעות פעילות הפאבים ולאסור על מכירת אלכוהול לשיכורים.
בסוף המאה ה-19 ירד בכמעט רבע , מספר המזקקות באזורים הרוסיים. בכל שנה סגרו השלטונות כ-3000 מזקקות לא חוקיות.
לקראת סוף המאה ה- 19 ביקש הצאר הרוסי אלכסנדר השלישי לשפר את איכותה של הוודקה. עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה , הוכרזה תקופת יובש והייצור נאסר, גם במהלך המהפכה ומלחמת האזרחים, הוצאה הוודקה אל מחוץ לחוק וכל מי שנתפס פורץ אל מחסני אלכוהול – נורה במקום.
לנין שליטה הראשון של רוסיה הקומוניסטית התיר לייצר וודקה המכילה עד 30% אלכוהול. בעת מלחמת העולם השנייה, הוחלט לצייד את כל החיילים הרוסיים ב"הקצבה יומית של 100 גרם וודקה. בשנים שלאחר מלחמת העולם השנייה הוודקה החלה לקנות לה מעריצים בארה"ב ובארצות מערב אירופה. בשנת 1985 , העביר מיכאל גורבצ'וב חוק המגביל את ייצור הוודקה ואת צריכתה. הוא סגר מאות מזקקות וחנויות לממכר אלכוהול, ואף ביטל את מנהג הגשת הוודקה באירועים רשמיים של המדינה.
בכל שנה מתים שלושים אלף אזרחים רוסיים בשל שתיה מופרזת.

צ'ייסר על וודקה בקטנה
השיטה הרוסית לטיפול בהאנג אובר כתוצאה משתייה מופרזת של וודקה, היא שתיית מי מלפפונים חמוצים.
רוסים רבים נוהגים לסיים שתיית וודקה, בלגימה הגונה של בירה בכדי "להוריד" את המשקה.
להשגת אפקט טעמים מיוחד, מיד לאחר לגימת הוודקה, יש לנעוץ את השיניים עד לגובה החניכיים בפלח לימון מכוסה בסוכר.
ברוסיה משתמשים לעיתים בוודקה בכדי לטפל בשיער שמנוני.
וודקה משמשת ברוסיה גם כנוזל לשטיפת פה.
אין מתחילים לשתות וודקה לפני השעה חמש אחר הצהריים
יש מקומות אשר בסיום סעודות חגיגיות, נוהגים לזרוק את הבקבוק הריק אל מעבר לכתף או אל האח הבוערת.
בשנות ה-70 של המאה ה-20 בעקבות עליה דרמטית בביקוש לוודקה בארה"ב, פרץ סכסוך בין רוסיה לפולין באשר לבעלות על המותג המקורי.
סדנאות הקוקטיילים של זיו מנור כוללות מגוון רחב של קוקטיילים עם וודקה איכותי וטעים במיוחד.
לתיאום סדנת אלכוהול התקשרו אלינו לטלפון 052-2457843 או השאירו פרטים ונחזור אליכם.