052-2457843

X

מתכונים לקוקטיילים ביתיים עם זיו מנור

מתכונים לקוקטיילים ביתיים תחום מרתק ורבים רוצים ללמוד כיצד להכין אותם. אפשר להגיע לסדנה מתכוני קוקטיילים עם זיו מנור
כדי ללמוד כיצד לשקשק ולערבב את הקוקטיילים השונים, מהם הכללים, כיצד מוסיפים לכל קוקטייל טעם נפלא ואיך מקשטים את הכוסות לשמחתם של האורחים.
כשמבינים את הדרך אפשר להכין קוקטיילים בבית וליהנות מהעובדה שאפשר לפנק את בני המשפחה, החברים והאורחים במסיבה בשלל קוקטיילים שהם המובילים בעולם.

מתכונים לקוקטיילים ביתיים בסטייל 

מתכון של קוקטייל מתוק קוסמופוליטן:
1/2 מנה מיץ אוכמניות
1/2 מנה מיץ ליים
1/2 מנה טריפל סק
1 מנה וודקה כמו וודקה אננס
מכניסים לשייקר את כל המשקאות ומנערים. את התכולה מסננים ומוזגים את מה שנותר לכוס מרטיני.
הקישוט הייחודי הוא זה שמעניק את השיק למשקה קוסמופוליטן ולכן מוסיפים פלח לימון וכל קישוט אחר כמו מטריה.

מרגריטה קלאסית:

50 מ"ל טקילה
15 מ"ל מיץ ליים
20 מ"ל ליקר טריפל סק
ארבע קוביות קרח
לקישוט – פרוסות של ליים.
מרגריטה מכינים בכוס הייעודית למשקה זה.
אופן ההכנה:

הנוהג הוא להרטיב את שפת הכוס במיץ ליים ולהוסיף לכך מלח.
מערבבים בשייקר את כל המרכיבים יחד, לאחר הסינון והמזיגה לכוס מוסיפים פרוסות דקות של ליים.
אפשר להוסיף הרבה קוביות קרח כדי ליצור גרסה שמתאימה לימי הקיץ החמים.

מתכונים לקוקטיילים ביתיים קלים ומיוחדים

כל אחד יכול להכין מתכונים לקוקטיילים ביתיים . הם תמיד יצליחו ובני הבית יהיו מרוצים.
אחד המתכונים הפופולאריים הוא מוחיטו כיוון שהוא מכיל רום וחומרים שיש בדרך כלל בבית.

מוחיטו – קוקטייל קובני:

45 מ"ל של רום לבן
ספרייט
לימון חתוך או כמה פלחי ליים
שלושה גבעולים של נענע טרייה
כוס היי בול

קוקטיילים מומלצים עם זיו מנור 

בין מתכונים לקוקטיילים ביתיים וקלים יש גם קוקטיילים ללא אלכוהול שהם האופציה המושלמת אבל כל מי שלא מעוניין לשתות אלכוהול אך כן רוצה ליהנות מהטעמים הייחודיים של הקוקטיילים. במקום האלכוהול הוא שותה תחליף שיוצר טעמים נפלאים.

דאקירי קובני:

כפית סוכר, רבע כפית תמצית ווניל, שתי כפות מיץ ליים, 85 גרם של תותים טריים חתוכים, כוס מלאה בקרח גרוס.
אייריש קרים:
שתי כפיות מיץ תפוזים, כוס אחת של קפה שחור, 60 מ"ל של אבקת קקאו וקצפת.

"סקס און דה ביץ":

חצי כוס מיץ ענבים, שליש כוס דובדבנים מסוכרים, חצי כוס נקטר אפרסקים, חצי כוס מיץ חמוציות, ארבע וקוביות קרח.

פינה קולדה:

שתי בננות בשלות, אננס חתוך לקוביות, כוס מיץ אננס, חצי כוס קוביות קרח ופרוסות אננס לקישוט.
מימוזה:
כוס וחצי של מיץ תפוזים טרי, כוס וחצי של פרוסות תפוזים, שלושת רבעי כוס גרנדין, כפית של ג'ינג'ר אייל, שלוש קוביות קרח.
קוקטייל מרגריטה:
שתי כפות גרידת לימון, ארבע כפות דבש, ארבע כוסות מיץ תפוזים, חצי כוס סוכר, חצי כוס מים, כוס חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי וחצי של מיץ ליים טרי, ופלחי ליים לקישוט, או קרח כתוש.

סנגרייה:

קוביות של לימון שלם ותפוז שלם, שלוש כוסות מיץ תפוזים טרי, שתי כוסות של תה שחור רותח, שני שקיקי תה של קינמון, שני מקלות קינמון, ליים שלם חתוך לפרוסות דקות, תפוח עץ חתוך לקוביות, חצי כפית של מיץ רימונים, שלוש כוסות סודה.

קוקטייל מוחיטו קובני:

כפית מים, כוס ורבע ספרייט, כפית וחצי סוכר, כוס וחצי של מיץ לימון, כף מנטה, עשר קוביות קרח.

מאי תאי:

שתי כוסות מיץ תפוזים, שתי כוסות מיץ אננס, כוס סודה, שתי כפות תפוז גרוס, רבע כוס עם קוביות קרח, כוס קרם קוקוס.

קוקטיילים ביתיים עם וודקה

מי שכבר מיומן בהכנת קוקטיילים, בטוח ביכולות שלו ולכן מסוגל לארח חברים למסיבת קוקטייל שבה כולם ייהנו מהקוקטיילים שהוא מכין.
עם הזמן הידע של המארח הוא רחב יותר וכך הוא מזמין את החברים ליהנות מכמה סוגים של קוקטיילים שההכנה
שלהם קלה יחסית ולכן הוא מכין אותם בקלילות ובמהירות.
ההכנה העצמית של מתכונים לקוקטיילים ביתיים גורמת למארח להמון סיפוק ולכן הוא נהנה בכל פעם להכין את כל חומרי הגלם ולאחר מכן הוא מתחיל את הטקס שאהוב
עליו של ערבוב ושקשוק בהתאם לסוג של הקוקטייל.
ג'ין הוא משקה אלכוהולי בסיסי ואפשר להכין ממנו כמה סוגים של קוקטיילים מפתיעים.

נגרוני קלאסי:

30 מ"ל ג'ין יבש
30 מ"ל קמפרי
30 מ"ל מרטיני
30 מ"ל ג'ין יבש

אופן ההכנה:

משקה זה מכינים בשיטת הערבוב כדי להגיע לתוצאות מוצלחות. בכוס ערבוב מערבבים ג'ין, קמפרי וורמוט.
אפשר גם לערבל אותם בשייקר בתוספת של כמה קוביות קרח. ההנחיה החשובה היא שלאחר הערבול או הערבול לא לשקשק את המוצר
המוגמר כיוון שיש להמתין עד שהוא יהיה קר.
רצוי לסנן את כל התכולה ולהוסיף גרידת תפוז קוביות קרח.
הוודקה הוא אחד המשקאות הנמכרים ביותר בעולם כולו ולכן הוא המסמר בכל מסיבה.
אפשר לשתות אותו עם תוספת של משקה קל או וודקה טהורה.

Vodka Collins:

כפית אחת של אבקת סוכר או לחלופין סוכר רגיל
60-50 מ"ל של וודקה
סודה
6 קוביות קרח
1מיץ שנסחט מלימון ליים אחד שלם

אופן ההכנה:

מערבבים במכשיר השייקר סוכר, שלוש קוביות קרח, וודקה, מיץ ליים,
משקשקים במשך כעשרים שניות, ולאחר מכן מוזגים לכוס קוקטיילים גבוהה.
כאשר המשקה מוכן אפשר להוסיף סודה ועוד שלוש קוביות הקרח.
משתמשים בכוס היי בול או כוס הקולינס ומקשטים אותן בדובדבן מסוכר וגם פרוסת לימון או ליים.
רבים אוהבים את הוויסקי כיוון הוא משקה מאד דומיננטי המשאיר חותם על השתיינים.
אפשר להכין אתו קוקטיילים, או לשתות ממנו כמות קטנה בכל הזדמנות.

קפירינייה:

כוס וויסקי
קוביות מלימון טרי
90-60 מ"ל של שוט קאשסה
15 מיליליטר של מי סוכר
כפית וחצי של סוכר חום
כוס מלאה קרח כתוש או קוביות קרח

אופן ההכנה:

יוצרים מיץ לימון מהפרוסות של הלימון, מוסיפים מנה של מי סוכר שמורכבת משליש מים חמים ושני שליש סוכר או שתי כפיות של סוכר.
מוסיפים למנה זו את הקרח ומערבבים הכול יחד.

ג'ין טוניק:

ג'ין משובח (60 מ"ל)
פרוסות מלפפון / ליים / רוזמרין לקישוט

מתכונים לקוקטיילים פשוטים וטעימים

אורחים רבים התרגלו לאורך שנים שבמסיבות יש קערה ובה משקה יוצא דופן. בקיץ מכינים מתכונים לקוקטיילים ביתיים.
סוג אחר של קוקטייל והאורחים מוזגים את המשקה הנפלא לכוסות שלהם. המארח מחליט אם לקוקטייל בקערה יהיה אלכוהול
או לא וזאת על פי ההרכב של האורחים.
בימים הקרים אין כמו פונץ' חם בקערה שמחמם את כל המוזמנים שמגיעים בקור העז למסיבה ונהנים מהאתנחתא,
לאחר השהייה בגשם וברוחות. כל אחד מהנוכחים שמעוניין לטעום מהמשקה החם מוזג לכוס שלו ולא אחת, הוא שותה יותר מכוס אחת.

מתכון לפונץ' חם:

כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי (או נקטר תפוזים)
מקל קינמון שלם
5 מסמרי ציפורן שלמים
בקבוק יין אדום יבש
1/2 לימון, פרוס לפרוסות דקיקות עם הקליפה
1/2 כוס סוכר
תוספות אפשריות – כוכבי אניס, חצי כוס ברנדי, פרוסות תפוח

קוקטיילים עם רום
קוקטיילים עם וויסקי
קוקטיילים מפורסמים

הסיפור האישי זיו מנור 

הקליקו לערוץ YouTube שלנו קבלו רעיונות חדשים ומגניבים:)

סדנת קוקטיילים מלמדת ומקצועית עם זיו מנור

דברו איתי