X

חדשות האלכוהול

כשהג'יני יצא מהבקבוק

הוא נוצר במעבדתו של כימאי הולנדי, היה חברם הטוב של החיילים הבריטים שנשלחו לתמוך בהולנדים כנגד הכיבוש הספרדי והפך למשקה הפופולרי ביותר אך גם ההרסני ביותר שהיה אי פעם בממלכה הבריטית.

גין
גין

מה אתם באמת יודעים על המשקה בעל ריכוזי האלכוהול הגבוהים והטעם היבש עד מאוד שנקרא ג'ין?

1. פרופסור הולנדי בשם ד”ר סילביוס שילב את האקווה ויט עם שמן הג’וניפר שעשוי משיחי הערער וכך יצר את הג’נייבר (הג’ין ההולנדי).
2. ג'יו הוא אחד מראשוני סוגי האלכוהול.
3. הג'ין היה טעים וזול ובשל כך הפך המשקה לפופולרי מאד בהולנד ומאוחר יותר באנגלייה.
4. בנוסף לג'וניפר מוסיפים עוד עשרות סוגים שונים של נותני טעם וריח: שומר, אניס, קינמון, קליפת תפוז, קליפת לימון ועוד.
5. האגדה מספרת כי במאה ה-16, שלחה מלכת אנגליה 5000 חיילים להולנד בכדי לתמוך בהם כנגד הכיבוש הספרדי, אותם חיילים חזרו עם המתכון למשקה החדש שהחל את דרכו בהולנד ונקרא בפיהם ״האומץ ההולנדי״, אותו שיכר שעזר להם להתמודד מול הספרדים במלחמה.
6. בשנת 1689 מיד לאחר שוויליאם ה-3 שהיה ידוע כחובב ג׳ין מושבע עלה למלוכה, הוא החל לעודד את ייצור הג׳ין באופן חופשי כדי לצמצם את הסחר עם צרפת היריבה. הג'ין החל להיות מיוצר בכל בית, ובעיית השיכורים בקרב המעמד הנמוך הפכה למגפה לאומית (״מגפת הג׳ין״), בשלב מסוים תצרוכת הג׳ין אף הביאה לכך ששיעור התמותה עלה על שיעור הילודה תקופה זו מתוארת כיום על ידי היסטוריונים כתקופה הגרועה ביותר בתולדות ממלכת אנגליה.
7. הג׳ין של ימינו מזוקק במדינות רבות, ביניהן הודו, דרום אפריקה, הולנד וצרפת.
8. מותגים ידועים: פלימות׳ ג׳ין- יוצר לראשונה על ידי נזירים שהתמקמו בחוף פלימות׳ שבאנגליה, עד היום זהו המותג היחיד שמיוצר באותה מזקקה מקורית, ועל פי החוק חייב להיות מיוצר בתחומי העיר פלימות׳ בלבד. וה״בומביי ספייר״- מזוקק בזיקוק דודי שלוש פעמים בתוספת של עשרה מיני תבלינים. הבומביי נולד במהלך המאה ה-20, אך מבוסס בעיקרו על מתכון עתיק משנת 1761 שהתגלה במזקקה ישנה.
9. השילוב המושלם והפופולרי ביותר הוא ג'ין וטוניק.

IBERICA

קאווה המיוצרת על פי המסורת של תסיסה שנייה (מתודת שמפיין) והתיישנות של בין שנה וחצי לשנתיים ומיוצרת מענבי מקבאו, פרלדה וענבי שרל-לו, הזנים המאפיינים את הקאוות הספרדיות, כשכל זן נבצר בזמן האופטימאלי שלו.
CAVA IBERICA -BRUT – מחיר כ-35 ₪
מאוזן מאוד בחיך. מלא טעימים, עם איזון בין חומציות למתיקות. הרמוני ונקי. יצירה של בועות באופן עקבי.
טמפ' הגשה: מומלץ להגיש בטמפרטורה שבין 5-6 מעלות. מומלץ למזוג לכוס ייעודית של מבעבעים.
CAVA IBERICA –SEMI SECO – מחיר כ-35 ₪
מעודנת וארומתית. פירותית, אלגנטית ונקייה , דגשים מתקתקים. מאוזן מאוד עם מרקם בועות טוב.
למברוסקו אמילאנו – (רוזה ורוסו) מחיר כ-35 ₪
יין מבעבע חצי יבש, מיוצר מזן הלמברוסקו האדום.

Taino

עומר פפרמן – 223
60 בקרדי גולד
30 מיץ לימון
15 מ"ל דבש מדולל
10 מ"ל שרטרז ירוק
דש אנגוסטורה ביטרס
לשקשק ולסנן כפול לכוס קופ
קישוט- פלח תפוח

הידעת ? – על שנות יישון בוויסקי

מספר השנים המופיע על בקבוק וויסקי סקוטי מאלט, מציין את מספר השנים בהן יושן הוויסקי בחביות. לעומתו מספר השנים המופיע על בקבוק וויסקי סקוטי בלנדד, מציין את מספר השנים בהן הוויסקי הצעיר ביותר בתערובת יושן בחביות.

הכי הכי – המדינה שצורכת הכי הרבה בירה

בצריכה לנפש היא… צ'כיה שם הומצאה שיטת פילזנר. הצ'כי הממוצע לוגם כ-180 ליטר בירה בשנה , יש בצ'כיה כ- 45 מבשלות ומאות מותגי בירה.

סביצה אנטיאס בהשריה עם יין לבן

מסעדת השף אלמרסא בנמל עכו

מרכיבים:
1 דג אנטיאס חתוך לרצועות דקות שהושרה ביין לבן עם מלח פלפל לבן ומיץ לימון סחוט למשך 24 שעות
1 חציל שרוף באש גלויה
2 כפות לבנה עיזים
1 לימון סחוט
1 שום כתוש
מלח, פלפל לבן
כף שמן זית
1 כפית אריסה ביתית
100 גרם לימון כבוש
כף ביצי דגים( טוביקו)

אופן הכנה לקרם חציל:
לשרוף חציל באש גלויה עד עד לקבלת צבע שחור, טוחנים את החציל עם הקליפה, הלבנה, השום, מיץ לימון והשמן זית עד למרקם חלק ומזלפים את השמן זית פנימה.

גיבוש משמח
גיבוש משמח

מעוניינים לשמוע על סדנת קוקטיילים עד הבית? בואו נדבר על זה 📞 0522-457843

דברו איתי